blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG kira260686
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Kira260686



Krok k dokonalosti č.5 (BruceLee1991)
pridal Kira260686 25.12. 2011 o 22:21



          Ukončenie predošlej časti:

Na samom vrchole sochy, čiže jej hlavy, sedia dve postavy v plášti s kapucňami na hlavách. Obidve postavy majú čierny plášť, ale iba jedna ho má celý zakrvavený od čírej krvi. Obidve postavy zaostria zrak v smere oranžového svetla, vychádzajúceho spoza púšte a prehovorí ten v nezakrvavenom plášti: „UNI nás zvoláva oranžovou iskrou... to znamená, že ideme do boja“, otočí sa na postavu v zakrvavenom plášti a spýta sa: „Saver ideš aj ty?“

Saver odpovie: „Mier či vojna, teraz sa to rozhodne.“

 

 

          Hudba pre atmosféru:

http://www.youtube.com/watch?v=w2RMWWBXYbs&feature=related

        Ako Saver odpovie: „Mier či vojna, teraz sa to rozhodne.“, ozvú sa na čistej oblohe bez mrakov silné hrmenia bleskov. Jasné záblesky svetla osvetľujú strechy domov mesta Sector v hlasných úderoch. Slnečnú oblohu žiariacu do modra začne pohlcovať černota temných mrakov do rúška temna , v obrovskom víre tvoracieho z mrakov nad hlavou sochy. Hrejivé pofukovanie vánku vetra s poletujúcimi zdrapmi časopisov Sector magazín sa zmení v silné vírenie chladného vetra nadvihujúceho čierne plášte bohov . Čas začne plynúť pomalšie, každá sekunda sa zdá byť nekonečná, atmosféra hustne viac a viac. Obyvatelia Sectoru nevedia čo sa deje, ale už tušiac nasmerujú zraky hore, v smere sochy predstavujúcej bohov sectoru. Len so zatajeným dychom pozorujú dve postavy v čiernych plášťoch s kapucňami na hlavách, sediacich na samom vrchu sochy, čakajúc, čo urobia.

 

          Dvaja bohovia sa zo sedu postavia na nohy, Saver spraví tri kroky vpred. Postaví sa na samý okraj hlavy sochy s upretým zrakom dolu na obyvateľov Sectoru. S prísnym pohľadom si preberá známe tváre Sectoru, tváre, ktoré už mali tú česť spoznať muky Banu, ale aj slávu, ktorá sa tu dá získať len bez vlastného názoru. Názory hlavne aby vyhovovali zákonom, neodporovali či neprotirečili tým čo ich vytvorili. Inak sa stal trestom Ban, Ban bol domovom pre tých čo sa nebáli povedať svoju pravdu, taký trest ich čakal. Hromy bijú silnejšie a silnejšie, obloha je načisto zahalená temnými mrakmi do tmavej noci . Jasné lúče slnka predierajúce sa cez trhliny v mrakoch osvetľujú potemnené ulice Sectoru. Spustí sa silný dážď s prudkým vetrom bičujúcim plášte bohov v hlasnom svišťaní v povetrí.

 

          Dážď dopadá v silnom prúde, velkych dažďových kvapiek. Saver nasmeruje tvár k temnej oblohe, zavrie oči, kvapky dažďa mu stekajú po tvári, hlasno sa nadýchne a prehovorí: "Bohovia plačú.......ich trpké slzy dopadajú na naše smrteľníčke telá.....plačú, lebo po nastávajúcom boji čo prichádza........padnú ich synovia v boji", vycerí zuby v širokom úsmeve: "zas bude môj plášť o niečo krvavejší.......hehe .", hromy ozvučujú kľudnú oblohu zahalenú temnými mrakmi. Saver otvorí oči, hlavu skloní dole v smere mesta Sector: "Hrať sa na bohov vlastného sveta....", zákerne sa pousmeje: "....ideme to ukončiť.", skočí voľným pádom strmhlav dole z okraja hlavy sochy, ktorá sa týči vo výške niekoľko stoviek metrov k oblakom. Jeho voľný pád zo sochy nasleduje Spacejunker hneď za ním. Obidvaja padajú smerom hlavou dolu vo veľkej rýchlosti. Je počuť silné svišťanie vetra ako sa pohráva s ich plášťami, zvuky narážania dažďových kvapiek, do ktorých narážajú skorej než dopadnú na zem. Ako sa blížia k zemi ohromnou rýchlosťou, pár metrov pred dopadom vystrú nohy smerom k zemi. Dotknú sa len trochu nohami včom nastane ticho, hromy stíchnu, kvapky dažďa nie je počuť dopadať, nastalo ticho. Všetok zvuk pri tejto chvíľke dopadu Bohov sectoru na zem z ich sochy prestal existovať . Je to len chvíľka ticha až kým sa chodidlami nedotknú zeme úplne, v čom sa prehĺbi pôda pod ich nohami vo veľkom tresku tlakovej vlny. Hlasný zvuk praskajúcej zeme sa šíri prasklinami na niekoľko desiatok metrov z miesta dopadu.

 

          Obyvatelia Sectoru sú ohúrení, prikrývajú si tváre rukami, čím si chránia oči pred silno odmrštenými dažďovými kvapkami tlakovou vlnou z dopadu dvoch bohov Sectoru. Saver, Spacejunker ani poriadne nedopadnú a hneď sa odrazia ohromnou rýchlosťou nad mesto Sector k oblakom. Plášte im svištia vo vetre letiac v smere oranžového svetla v podobe západu slnka, západu slnka vytvoreného oranžovou iskrou vypustenou UNIm čakajúcim v púšti. Bohovia Sectoru sa pomal ale isto blížia k púšti, ktorá tvorí hranice medzi Sectorom a väzením s názvom Ban. V Bane, v ktorom sa nachádzame my čo sme stvorili klan s názvom mier: Kira, Bruce so škrečkom Lee a Paces.



Prístupov 12418
Kvalita článku
(85,5%) hlasov 20

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Z RUKY DO HUBY ČASŤ 2. (KIRA260686)
[ 18.9.2015] (príspevkov 2)
Z ruky do huby časť 1. (Kira260686)
[ 12.9.2015] (príspevkov 10)
Z ruky do huby (Kira260686)
[ 8.9.2015] (príspevkov 35)
Tomu ver - koncept (Kira260686)
[ 14.12.2012] (príspevkov 282)
Krok k dokonalosti č.8 (BruceLee1991)
[ 25.8.2012] (príspevkov 1177)
Krok k dokonalosti č.7 (BruceLee1991)
[ 6.5.2012] (príspevkov 4537)
Krok k dokonalosti č.6 (BruceLee1991)
[ 12.3.2012] (príspevkov 1753)
Extraterrestrial story (Dragonfly)
[ 29.1.2012] (príspevkov 1096)
Krok k dokonalosti č.5 (BruceLee1991)
[ 25.12.2011] (príspevkov 1250)
10/2011 zhrnutie blogu (Kira260686)
[ 1.11.2011] (príspevkov 2547)