blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG andrejb
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
roland22



Dark Souls: PtDE - dojmy po cca 10 hodinách
pridal roland22 2.1. 2013 o 14:31



 


Kedysi dávno pradávno, keď sa ešte voda sypala a piesok lial (v decembri 2009), som čítal na bonuswebe recenziu na  Demon´s Souls. Ale pretože hra vyšla len na PS3, tak išla mimo mňa, resp. moje PC. Recenzie na Dark Souls som už nečítal vôbec, len sem tam som niekde v diskusii uvidel zmienku o tom aká je to ťažká hra. Potom prišla oná známa petícia za PC konverziu, no stále ma to nejako nelákalo. Až keď vydavateľ potvrdil, že PC konverzia bude a začali sa množiť diskusie o tom ako pécéčkári uvidia čo je to poriadna hra, začalo ma to trochu zaujímať a tak som si na youtube pozrel nejaké tie gameplay videá. No a čo budem hovoriť, pozeral som ich čoraz viac a zistil som že bojový systém vyzerá veľmi zaujímavo (trochu ako Mount and Blade, len bez jazdy na koni).

Potom čo konverzia vyšla (všetci vieme v akom stave), začal som čakať na nejakú tú akciu. Pred Vianocami som kúpil Xbox controller a čakal na nejakú zľavu (hlavne na GMG, keďže na steame je hra pre náš región zamknutá). No nakonec ma potešil Brloh, keď spravil koncoročný výpredaj kde dal cenu z nepekne vyzerajúcich 40€ na omnoho prijateľnejších 15,99. Tak som tam chytro utekal, akurát som zobral posledný kus a chytro utekal domov a nainštaloval a hral :) (dobre, nebežal som, viezol som sa autom, ale to s posledným kusom je pravda), takže namiesto čisto digitálnej kópie mám aj ďalšie lapače prachu. Ale artbook je pekný.

Takže po inštalácii a stiahnutí DSfixu sa mi hru podarilo dostať do uspokojivého stavu pre hranie (odstránený kurzor, preskakovanie úvodných lôg atď). A musím povedať, že hra je to naozaj skvelá, aj keď nie až tak ťažká ako som očakával. Zatiaľ samozrejme nie som príliš ďaleko (Undead Parish, hrám za warriora), zomrel som veľakrát, ale keď sa človek naučí pracovať so staminou, tak väčšina normálnych protivníkov sa dá poraziť bez jediného zranenia. S bossmi a minibossmi je to iné, ale už sa mi podarilo zabiť tú prapodivnú vec za kováčom, čo metá blesky (ustrieľal som ju kušou) a toho skoro 4 metrového rytiera v chráme (ale keď na mňa šiel prvýkrát, tak som si pomyslel "toto myslia vážne?", ale na ďalší pokus som ho ubil ohnivými bombami a zbraňou posilnenou lightningom). Uvidím kam to až dotiahnem, s trochou šťastia možno až do konca.

Systém vylepšovania zbraní a brnenia je tiež dobrý, už som si vylepšil môj dlhý meč na +5. Trochu som mal strach zo save systému (obával som sa že sa po loadingu objavím pri poslednom bonfire so všetkými monštrami oživenými ako v Diable 2, naštasite hra sa loaduje skoro presne na pozícii kde ju ukončím). Kooperáciu som ešte neskúšal, zato ma už 2x napadli a zabili, bastardi (však ich za to dúfam Pán Boh potrestá).

Na záver môžem povedať jediné - už sa teším na Dark Souls 2.



Prístupov 4673
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dark Souls: PtDE - dojmy po cca 10 hodin...
[ 2.1.2013] (príspevkov 0)
niečo z mojej zbierky - starý Trenčín
[ 2.6.2012] (príspevkov 9)
Môj Beny
[ 17.4.2011] (príspevkov 3)