blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG haganenoedwardanime
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
HaganenoEdward



Mojich Top 30 anime/máng part 1
pridal HaganenoEdward 21.5. 2013 o 22:45



Na začiatku iba niekoľko pravidiel.

 

1. Nachádzjú sa tu len série. Kebyže dám aj filmy, tak by tento rebríček samozrejme vyzeral úplne inak. Možno to aj niekedy spravím, avšak teraz by to znamenalo vyhodiť zopár srdcoviek z top 10 a na to nemám. je tu jedna výnimka, avšak v tomto prípade hodnotím čisto iba mangu. Kebyže aj jej filmovú anime adaptáciu, tak by bola pravdepodbne o niečo vyššie.


2. Sú tu iba série, ktoré som dočítal/dopozeral, alebo mám za sebou dostatočne veľa z nich na to, aby som si dovolil ich ohodnotiť. Čiže dopredu sa rozlúčte s mojími veľkými restami ako sú Neon Genesis Evangelion, Samurai Champloo alebo Cowboy Bebop.


3. Samozrejme je to môj top, takže veci ktoré nemám rád sa tu samozrejme neobjavia.


4. Mám toho za sebou niečo z anime sveta a mangy, avšak ani zďaľeka nie toľko, že by som vám z fleku vedel vymenovať 30 titulov, tkoré by si zaslúžili plný počet. V praxi to môže byť asi takto:


tituly od 30.-21. hodnotím okolo 8/10 trochu vyššie možno také slabšie 8,5


20.-10. sú zase silnejšie 8,5 až 9,5


Prvá polka top 10 sú práve tie desinky.


Teraz zase urobím čisto fanboyovský krok, keď poviem, že všetko ostatné na vrchole si pre mňa zaslúži 11/10. Sú to veci za ktoré som schopný byť sa do krvi a ktoré sa jednoducho pre mňa vymykajú tomu čomu ja hovorím dokonalá manga. A samozrejme občas sa v***ať na veci ako je objektivita alebo realita. Toto sú podľa mňa práve tie prípady.


5. Snáď každý vie vzťah medzi anime a mangou. Samozrejme že obe tieto média sa tu nachádzajú plus ešte aj webtoony a manhwy. Uvádzam aj médium v ktorom danú sériu preferujem. Samozrejme niekedy som napríklad nečítal mangu, ale videl anime a niekedy opačne.


6. Snažil som sa vyhýbať spoilerom, ale občas to nevyšlo, takže pozor najmä na videá!




PS: Snažil som sa popis zhustiť do jednej-dvoch viet. Často som ale svoje nadšenie nekrotil a pri pár tituloch to samozrejme nevyšlo nevyšlo to.




Takže začneme


30. Hellsing (anime)


Možno m zabijete, ale ešte som nevidel Ultimate verziu, tak preto to je tak nízko. Najväčší dôvod prečo tu tento seriál je sa stal samozrejme hlavný hrdina.







29. Kubera (webtoon)


Jednu klišé vec na fantasy neznášam. Hlavná postava sa nachádza v harmonickej dedinke s kamarátmi, dedinku vypáli oh-tak-hrozný záporák (aby bolo jasné, že je ZÁPORÁK) a postava ide neskúsene do sveta, kde začne hýkať nad každou sprostosťou. Často to na mňa nefunguje. Kubera je výnimka potvrdzujúca pravidlo. Záporáci sú epický a (na počudovanie) nie až tak nemilosrdní, klaďasi tiež nevyzerajú byť čierno-bieli (teda až na hlavnú blbku) a svet vyzerá spolu s grafickou stránkou zaujímavo.


Rozčítané a uvidíme ako sa to vyvinie. Možno pôjde aj vyššie.


BTW prvý z dvoch webtoonov a štyroch kórejských mánhw čo sa tu objavia.





28. Deadman Wonderland (manga)


Začiatok bol geniálny. Shounen v ktorom sa neboja ukázať krv, vraždiť a byť šialení. Proste ten kto toho zaradil do shounenu musel mať odbrého dílera. Kedysi v top 10, ale potom sa zlé prvky tohto žánru začali ukazovať a opätovné prečítanie ukázalo, že príbeh je síce fajn napinák, ale až také terno sa nekoná.





27. Elfen lied (anime)


Krv, krv, slzy, romantika a krv. S tým umiestnením tu bola podobná situácia ako pri DW. Avšak aj tak je toto môj prvý seinen. paradoxom je, že môj druhý zástupca tohto žánru ma baví každým pozretím/prečítaním viac a viac. Tuto to žiaľ neplatilo.





26. Soul Eater (anime a manga)


Tiež jedno z prvých anime a prvé vôbec pri ktorom som sa váľal od smiechu. Škoda toho konca, Našťastie keď som naposledy čítal mangu, tak tá si ešte držala úroveň.





25. The Breaker (manhwa)


Jedna z nedávno rozčítaných vecí. Jedná sa o manhwu, takže sa tu s hlavným hrdinom až tak nemaznajú. Proste hlavný hrdina sa dostal k sile úplne náhodne a keď ju nestihne zvládnuť, tak môže explodovať zvnútra. Plus jeho naskillovaný učiteľ z nejakého záhadného dôvodu zabil dôležité zviera v tajnom svete bojových umení. Vyzerá to byť zatiaľ slučný náter.



24. Black Lagoon (anime a manga)


Tu nieje čo dodať. Ten, kto má rád akčné B-čka (ako ja) nech neváha a ide do tohto (pokiaľ tak už nespravil). Snáď najakčnejiša hlavná ženská postava v mange a aj jedna z najlepších.



23. Hikaru no Go (anime)


Že anime o doskovej hre nemôže byť zábavné? jeden chlapec náhodou objaví starú Go dosku, posadne ho duch starého hráča a jeho cesta k profesionálom sa može začať.  Nanešťastie to patrí k tým anime, ktoré som nejak záhadne odložil. To však nič nemení na fakte, že som kvôli tomuto začal hrávať Go.



22. Higurashi no naku koro ni (anime)


SPríbeh síce človek nepochopí (teda pochopí až na konci) a každý z tých príbehov je postupne menej a menej strašidelnejší, ale aj tak sa jedná o kvalitu. Plus psycho opening.



21. Suzumiya Haruhi no yuutsu (anime)


Tiež jeden z bývalých obyvateľov top 10. jednoducho podviná komédia o stredoškolákoch, ktorí niesú tak úplne normálni. Teda v hlavných postavách sa nachádza len jeden človek, čo všetko naokolo bombarduje svojími suchými poznámkami :).



20. Touch (manga)


Niekedy s tým najobšúbenejším autorom proste začať musím. najlepšiu dvadsiatku odštartuje práve jeho športová romanika.




19. Fullmetal Alchemist (anime)


Nie, nemyslím novú verziu, ale tú staršiu. Aj napriek tomu, že jej mladší súrodenec ju zakopal do zeme, vylial jej na vytŕčajúcu hlavu alkohol a zapálil, si táto séria urdžiava kvalitu. Jedná sa vlastne o najlepší filler vôbec.



18. Katsu! (manga)


Ďalšia romantická športovka od Adachiho. Jeho mangy sa síce podobajú, ale aj tak ma vždy dostane a je jedno či to je baseball alebo box. Síce som si to iba rozčítal, ale vyzerá to znova na úžasnú prácu.




17. Durarara!!!! (anime)


Novodbé Tokyo, gangy, zopár nie úplne normálnych teenagerov, šialených vedcov, agresívnych ochrancov v obleku, podivných informátorov, rusov čiernych ako úhoľ a jedna motorkárka, ktorá dáva pojmu bezhlavá jazda úplne iný rozmer. Plus samozrejme dokonalé využitie internetu v deji!



16. Code Geass (anime)


Tu sa nedá moc čo rozpisovať. Jednoducho mazec od začiatku po koniec R2. Len škoda, že druhé pozretie niektorých epizód ubralo na zážitku.




Prístupov 12219
Kvalita článku
(80%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
JoJo's bizzare adventure: Phantom blood ...
[ 16.1.2017] (príspevkov 0)
Poviedka 5
[ 22.10.2014] (príspevkov 7)
Poviedka 4
[ 8.10.2014] (príspevkov 13)
Top 15 Creepypasty
[ 28.5.2014] (príspevkov 13)
Poviedka 3
[ 16.4.2014] (príspevkov 11)
Poviedka 2
[ 2.12.2013] (príspevkov 7)
Poviedka
[ 22.10.2013] (príspevkov 9)
Môj top 30 anime/máng part 2
[ 22.5.2013] (príspevkov 12)
Mojich Top 30 anime/máng part 1
[ 21.5.2013] (príspevkov 9)
Nedávne manga (a anime) zážitky part 2
[ 11.2.2013] (príspevkov 13)