blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dogyno
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
dogyno



My Little Pony: Equestria Girls - dojmy
pridal dogyno 1.8. 2013 o 15:51



Recenzia obsahuje spoilery týkajúce sa seriálu MLP:FIM.

 

Kde začať pri tomto obávanom filme? Asi na konci a pokračovať tým čo bolo dávno pred ním... Film je spin-offom zo série Friendship is Magic vytvorenej Lauren Faustovou, ktorá má na svedomí aj iné svetoznáme animáky (Dexters Laboratory, Powerpuff Girls, Fosters Home for Imaginary Friends, alebo aj Samurai Jack). Film zostal verný seriálu v tom, že si zachoval svoje základné kamene: Prepracovanosť postáv, jednoduchá pointa, jednoducho funkčný a oku lahodiaci farebný vizuál, príjemný hrejivý pocit potom ako dopozeráte.

 

Kde však nastávajú problémy sú inovácie a to, že či bude starý humor fungovať aj v novom prostredí. Dej je v podstate jednoduchý a nadväzuje presne na mieste kde skončila tretia séria seriálu. Princezná Twilight cestuje do Crystal Empire aby sa podrobila testom a školeniam príslušným jej novému statusu. Je celá nesvoja, ale je odhodlaná... Avšak počas spánku jej je ukradnutá koruna a element harmónie... Čím sa dostávame k prvej muche, ktorá je síce pointou príbehu, mení svet tak nevhodným spôsobom... V skrakte: Equestria je zrazu nejaká Stredná škola na americký štýl... A jediný spôsob ako získať späť korunku s elementom harmónie je vyhrať súťaž o kráľovnú/princeznú školského bálu.

 

Na druhú stranu zas treba uznať, že to je prvý „teen age bullshit“ film v ktorom má hlavná hrdinka reálny dôvod stať sa touto princeznou, aj keď ide o silno rozprávkový dôvod, že je princezná z inej dimenzie... Kde je alicornom (kombinácia pegasa a jednorožca) a princeznou... Áno, je to také zlé ako to znie, ale otvára to možnosti pre mnoho vtipov, ktoré budú mať úspech skôr u mladšieho publika, ktoré sa teší do školy.

 

Celkovo je film však oddychovka plná inside jokeov, ktoré nebudem prezrádzať... Na môj vkus je tam až priveľa pesničiek, ale sú tak pozitívne, že im to odpustíte... Viem, že sa stále točím okolo definície, ale dalo by sa o filme povedať, že je to ten typický letný film pre ženské čo túžia svojich chalanov týrať presladenými hlúposťami... Ale oproti tomu je to menšie zlo už len vďaka postavám z MLP:FiM.

 

Takže čo môžete od filmu čakať? V skratke: Jednoduchú zápletku, uponáhľaný dej, poníky v ľudskej podobe, veľmi ľahkú crush story, Mágiu priateľstva a pravdaže finále s časticovými kanónmi.

Čo od filmu nečakajte, je jednoduché: komplexný dej s mnohými zvratmi, metalovú muziku, záporáka na úrovni Discorda, smutný koniec, zníženie počtu podivínov v radách bronies... dokonca ani to, že nikomu neprekážalo, že Twilight sa 3 dni nesprchovala a nemala ani žiadne peniaze...

 

Ale tak ak nie ste filmový fajnšmeker, tak by ste to mali zvládnuť bez ujmy na zdraví :)



Prístupov 8193
Kvalita článku
(52,5%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Ako vyhrať LARP
[ 6.3.2018] (príspevkov 0)
Kronika Zla I. - Elfovia sú Zlo
[ 16.1.2016] (príspevkov 1)
Salia de Fleur, časť I.
[ 12.8.2015] (príspevkov 4)
Warhammer 40 000: Rogue Trader – Kapitán...
[ 10.8.2015] (príspevkov 0)
Prvý slovenský Bojový Manuál
[ 29.4.2015] (príspevkov 5)
Dogynove základné info o zbraniach, časť...
[ 11.2.2015] (príspevkov 10)
Mortalita
[ 30.7.2014] (príspevkov 1)
Pláž
[ 12.1.2014] (príspevkov 3)
Bosými nohami
[ 10.11.2013] (príspevkov 6)