blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG programalice
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
7
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
ProgramAlice



Herné figúrky (malá zbierka)
pridal ProgramAlice 11.5. 2014 o 0:21



Ako väčšinou pri mojich blogoch, ktoré zase nevychádzajú až tak často, začnem malou tradičnou radou a upozornením zároveň  - nesťažujte sa, že som vás obrala o minúty života pri čítaní a ak ste do konca článku umreli a dostali infarkt z gramatiky, zadrhli sa hot-dogom alebo niečím iným, nechajte si to pre seba... všetky riziká beriete na seba ako obvykle dobrovoľne a nikto vás k čítaniu nenútil.

 

Poďme sa teda pustiť rovno k téme. Dnes sa budem venovať herným figúrkam a nie hocijakým, ale božským, čiže mojim a môjho otroka, ktoré máme na poličke doma. Nie je ich síce moc, ale o to viac si ich vážime a ak sa šťastie obráti na našu stranu, budeme ešte túto malú zbierku obohacovať. Tu by som rovno povedala, že ak máte doma takéto zbierky, či už väčšie alebo menšie aj vy, mohli by ste s tým tiež vyjsť na povrch zemský, pretože by sme sa  potešili aspoň takýmto internetovým pohľadom na ne. Takmer všetky figúrky, ktoré tu ukážem sú od Square Enix, ktorý ich podľa môjho názoru a porovnávania robí vo veľmi dobre kvalite, za nie až tak hroznú sumu. Samozrejme, sú aj lepší výrobcovia a aj figúrky, ale keďže nie som multimilionár a väčšinu času žijem zo suchých kôrok chleba, môžem o nich len snívať (alebo by som si ich mohla aj z toho chleba vymodelovať, možno by sa to uchytilo niekde a ...ehm, nechcete figúrku z chleba ? tak nič... )

 

Prvou figúrkou, ktorú vám predstavím je Lightning z Final Fantasy XIII-2. Dostala som ju na Vianoce v roku 2012 po tom ako to prekonzultoval môj otrok s Ježiškom. Bola to vôbec prvá herná figúrka v našej domácnosti. Veľmi moc som sa jej potešila a hneď som ju skúšala ohýbať do všetkých možných polôh aké sa len dali. Poviem vám tá je ohybná ako hadia žena, len pri nastavovaní státia a udržania rovnováhy sa niekedy pri zložitejších pózach zdá, že si predtým vypila pár rumov a chce to poriadne nervy. Inak je figúrka detailná a mne osobne sa najviac páčia na boku pierka.

Čo sa týka  hier Final Fantasy, pre mňa sú také nemastné neslané. V XIII som sa dostala po posledného bossa a už sa mi ho nechcelo poraziť, takže som to ani nedohrala. XIII-2 som  zapla asi trikrát a už sa to viac urobiť nechystám. Postava Lightning mi však učarovala natoľko, že som sa rozhodla vytvoriť aj podobu jej brnenia na môj cosplay, ktorý ste mohli vidieť v už v inom článku predtým. V súčasnosti sledujem aj jej návrat, no ostanem len pritom. Z predchádzajúcich skúseností viem, že hru kupovať nebudem, pretože nie je pre mňa zaujímavá, niektoré príbehové videá si však pozriem a možno zoženiem niekedy aj najnovšiu verziu jej figúrky.

 

Nasleduje herná bohyňa, pre mňa úplný top zo všetkého, a to svetoznáma archeologička Lara Croft. Ja som totižto taký malý fanatik do Tomb Raider, ale o svojej úchylke sa snažím mlčať. Prezradím len málo - s touto copatou krásavicou som sa prvý krát stretla na základnej škole, keď som mala v jednom časopise jej nálepku. Jedným slovom, bola pre mňa vtedajšia kockatá Lara nádherná a keď som sa od nálepky  konečne dostala aj k hrám, vtedy ešte na ps1, bolo rozhodnuté. Lara sa stala mojou celoživotnou hernou spolubojovníčkou na ktorú nedám dopustiť. Počas dlhých rokov prešla mnohými plastickými operáciami a nebezpečnými nástrahami. Musím priznať, že ako jej veľký fanúšik som však v jeden deň ostala sklamaná a nieslo sa to ešte niekoľko rokov. Začalo to s hrou Angel of darkness a  nasledujúcimi troma časťami Legend, Anniversary a Underworld, ktoré boli pre mňa osobne obrovským sklamaním. Priznám sa, že som Lare pomaly začala zatĺkať klince do rakvy. Už chýbalo zatĺcť len posledný, no vtedy sa odniekiaľ vynoril Guardian of Light a mne svitla nádej. Jej znovuzrodenie v roku 2013 mi to len potvrdilo. Lara Croft bola späť, mladšia a silnejšia ako kedykoľvek predtým. Myslím, že jej kondička miestami dosiahla úroveň terminátora, ba dokonca Chucka Norisa, to však nemení nič na tom, že jej posledný boj o holý život na ostrove Yamatai bol úžasným herným dobrodružstvom, ktoré si ešte rozhodne niekoľko ráz zopakujem. Figúrok Lary je nespočetné množstvo, sú kvalitné, ale aj menej kvalitné, v starom alebo novom šate. Ja som sa rozhodla pre jej najnovšiu verziu a neľutujem. Ježiško sa opäť dohodol s otrokom a priniesol mi ju cez tieto Vianoce, za čo mu veľmi pekne ďakujem, pretože mi tak urobil obrovskú radosť.

 

Big Boss. Otec, brat a super vojak. Toto sú len tri z mnohých prívlastkov, ktorými by sa dal popísať. Všetci, ktorým je známe universum Metal Gear Solid vedia čo tento macher s páskou cez oko dokáže a zahrávať sa s ním by bolo nanajvýš nerozvážne. K MGS som sa dostala asi v čase ako k TR.  K hre som si však nikdy neurobila príliš silný vzťah. Hrala som ju  zriedka. Opäť som sa k nej dostala až za pár rokov neskôr vďaka môjmu otrokovi. Pozerala som sa na to ako hrá a začalo ma to baviť. Som rozhodnutá, že sa aj ja k tomuto postavím ako pravý bojovník a hry si ešte sama prejdem. Začala som však knihou, ktorú som prečítala nedávno, lebo povedzme si rovno kto sa má z toho príbehu vysomáriť a ešte k tomu v angličtine, keď tam splietajú samé „ nano veci “ , ktorým ledva po slovensky rozumiem. Big Bossa som podarovala môjmu otrokovi na narodeniny. Bol z toho veľmi rád a myslím, že s ním aj potajme v noci spáva ako s plyšovým mackom. Nečudujem sa tomu, Big Boss je frajer a myslím, že v budúcnosti by sa zbierka mohla doplniť aj o Snaka, Liquida a Solidusa. Bolo by to pekné mať rodinku pokope. Figúrka je detailne prepracovaná, ale ja mám zakázané ju chytať, čo je trochu aj škoda, poohýbala by som ju do viacerých polôh -_-

 

Od MGS neodbočím s ďalšou figúrkou ďaleko, naopak zostanem v ňom, pretože je ňou ultrameganadupaný Raiden, ktorý bol súčasťou limitovanej edície Metal Gear Rising. Musím povedať, že táto figúrka je skutočne nádherná. Jej prepracovanie je dokonalé a neľutujem ani jeden cent, ktorý bol na túto edíciu vyhodený. Proste keď počítam jeho tehličky na bruchu a potom tá riť, na Raidenovu vypracovanú riť by sa dalo kukať aj celý deň a čo je lepšie, môžem si aj pochytať a nikdy nepovie: „nie!!!“  Ehm, dobre tak som odbočila od témy.  Figúrku som kúpila ako darček k narodeninám, alebo meninám pre môjho otroka, už presne neviem čo to mal vtedy, ale dostal to za odmenu. Dovolil mi chytiť jeho zadok. No pozrite si ho radšej každý sám na fotke a posúďte jeho kvalitu a vypracovanosť – Raidena, nie otroka. Ak ste chlap, tak aj tak sa pozrite, nech je vám inšpiráciou , nech viete čo máte vo svojom živote dosiahnuť, áno páni, dosiahnite robotickú riť !

 

Kratos ma ohúril predovšetkým jeho reťazami. Figúrku z hry God of war daroval Ježiško po dohovore so mnou môjmu otrokovi na Vianoce 2013. Neuveriteľné, ale on zase raz poslúchal, vyleštil mi topánky, a tak som to Ježiškovi navrhla. Kratosove pomaľovanie a sukňa idú s najnovšou módou tejto doby a tak sa stal ikonou, inšpiráciou a nenadarmo sa mu hovorí boh. Ano, stal sa bohom pre ostatné figúrky. Som si istá, že čoskoro aj oni presedlajú na tento štýl.  Myslím, či dokonca s určitosťou viem, že ako prvý sa toho chopí Predátor, ktorý už začal experimentovať s dredmi a reggea štýlom. Je to proste novátor, ktorý sa nebojí ničoho, veď keby mu sukňa spadla, jednoducho sa stane neviditeľný a zmizne. K môjmu otrokovi bol poslaný na misiu Sir Drakom na otrokove narodeniny. Predátor vtedy vyskočil z torty a zatancoval kmeňový brušný tanec. Neviem či to malo byť gesto posily nášho klanu, alebo nás chcel jednoducho šokom vyhladiť a dostať sa k nadpozemskej kráse Raidena. Jedno je však isté, Predátor je u nás stále a nebudeme si klamať, určite som sa mu páčila ako žena, matka klanu, kráľovná, šamanka, stelesnená dokonalosť....

 

Ďalšou figúrkou je Sam Fisher. Je to taký utiahnutý starší pán, ktorý sa hrá rád na skrývačku. Je tu však jeden malý problém, nemôže, pretože je prikovaný k podstavcu. Sam bol súčasťou limitovaného balenia Splinter Cell Blacklist, s ktorým Ježiško vyrukoval spolu s Kratosom. Otrok bol celý bez seba, čo vám poviem, vykonáva dobre svoju robotu. Figúrok Sama k SC BL je viac prevedení, táto verzia sa mi však páčila najviac a aj preto zastáva miesto na poličke slávy.

 

Poslednými pánmi na holenie sú súčasťou tria z Lisovej. Ide o Naruta, Itachiho a Minata z anime a hier Naruto. Kúpili sme si ich spoločne na animeshow a potom sme zistili, že Naruto nám po ceste splesnil, chytil lišaj alebo je to proste dajaký hermafrodit, pretože má zelené obočie, nie jedno obočie, obe obočia, obočie celé, je to s určitosťou nadupaná záležitosť. Ostaní nemajú nejakú viditeľnú estetickú vadu, ale pod oblečenie som sa im ešte nedostala, tak jeden nikdy nevie, že čo na vás vyskočí.

 

Na koniec by som spomenula, že je  pár figúriek, alebo skôr ohybných bábik z hier Resident Evil a Tomb Raider, ktoré by som si chcela niekedy zaobstarať. Každá však stojí minimálne okolo 200 -300 eur a preto si budem musieť počkať.

 

Vysvetlivky niektorých zložitejších, vážnych a zaručene pravdivých slov uvedených v článku:

Otrok zriedkavo abd je osobne neslobodný človek, ktorý je v úplnom neobmedzenom vlastníctve inej osoby, tzv. otrokára (mňa), spravidla ako pracovník. Otrok môže byť dočasný, doživotný alebo dedičný. Otrok uvedený v článku je doživotný a každý deň dostáva 10 rán bičom ako prevenciu proti neposlušnosti. Kŕmený je výlučne Tesko horalkami, bol tak naučený od začiatku.   

 

To je všetko. Dovidenia.



Prístupov 17131
Kvalita článku
(100%) hlasov 10

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Animeshow 2019
[ 2.4.2019] (príspevkov 21)
COMICS SALÓN 2018
[ 1.10.2018] (príspevkov 86)
Animeshow 2018
[ 3.4.2018] (príspevkov 11)
VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017
[ 19.11.2017] (príspevkov 10)
4everLoserGamers - Comics salón / IstroC...
[ 26.9.2017] (príspevkov 0)
Comics salón / IstroCon 2017
[ 20.9.2017] (príspevkov 9)
Kresby 3
[ 17.11.2015] (príspevkov 48)
Benátky 2015
[ 13.5.2015] (príspevkov 1510)
Animeshow / Gameexpo 2015
[ 10.3.2015] (príspevkov 793)
Moje pokladíky
[ 25.1.2015] (príspevkov 1011)