blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG hostess
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
hostess



V obchodaku
pridal hostess 6.11. 2014 o 17:07

Keď občas sedávam v obchodnom centre na kávičke, baví ma sledovať posledné aj predposledné módne trendy a zamýšľam sa nad nimi - nielen, čo sa estetického cítenia týka, ale najmä z hľadiska jeho funkčnosti. Tu je niekoľko mojich systemizovaných poznatkov :

 

Topánky :

 

Prevláda štýl "športová elegancia", a to bez ohľadu na vek, pohlavie a spoločenské zaradenie. Mladšie dámy uprednostňujú šialeným krížením vyšľachtený druh "tenisky na vysokom opätku" (niečo ako brokolica s jahodou), uz nehraju prim damske lodicky ako predtym. Ja stále hovorím, že návrhári na niečom musia fičať. Pobehnúť sa na tom nedá bez úrazu ani náhodou a elegantné to nie je ani zo vzdialenosti jedného kilometra.

 

Zatiaľ čo muži obľubujú do obchodného centra bežeckú obuv a horskú a turistickú trekovú obuv (vedia, čo robia, lebo ich nákupov chtivé polovičky sú schopné nabehať kilometre :) ), staršie ženy sa cez víkend tiež chcú nahodiť do niečoho neformálneho, mladistvo športového. Typické sú výrazne farebné botasky abidas, ale nebudeme to s divočinou preháňať. Nohavice necháme tie slušné z práce, ani čierne lacne kabelky nebudeme prehadzovať. Že som málo mladistvá ? Tak to okorením a kupim sportove bundy na zimu. A môžeme ísť.

 

Ďalšia kapitola sú gumenné lacne cizmy. Od hravých farieb, Burberry kocečiek, bodiek a kvietočkov až po klasické čierne - a la Béda Trávníček. Spoločný znak - cena najmenej 60 €. Chápem a schvaľujem niečo také, keď vonku zúri orkán. Už menej, keď vonku nezúri nič, na celom parkovisku je jedna malá schnúca škvrnka vody a ja idem autom až ku dverám, zaparkujem na mieste pre invalidov a suchou nohou sa len tak prechádzam .... teda suchou nohou ... každého vec, ale nechcela by som byť pri tom, keď sa "suchá noha" práve vyzúva :)

 

Nápodobne s letnými čižmami na holých nohách. Je to čudné a nemá to logiku. A najhoršie je, keď ani nie sú letné, ale dievčinka chce byť sexi v lete v ozajstných čižmách a na tom lacne saty. Viď negustiózny odsek vyššie ...

 

Čerešničkou v obchodných centrách sú ultravysoké topánočky, ktoré naše slečny a panie nosia, aby si šetrili kolená. Je to vlastne istý druh zdravotnej obuvi. Dámy v nich totiž vôbec neohýnajú nohy a ich chôdza pripomína skôr rozprávku z bábkového divadla. Fyzika nepustí ... Nie je nič krajšie, ako dvojmetrová blondínka v tigrovaných legínach, ktorá za sebou ťahá dve drevené sexi nohy ako lacne hracky:)

 

Nohavice :

 

Jednoznačne vedú svetlo sivé tepláky s nízkym sedom. Sú úžasne pohodlné a estetické. Majú však malý problém. Môžu si ich dovoliť (pri zavretí všetkých očí) iba ľudia s dokonalou postavou. Keď náhodou nie, stretávame potom mužov s patologicky krátkymi krivými nohami, ľudí, čo si zabudli na WC pod teplákmi vytiahnuť spodnú bielizeň, dievčatá s obrovským pozadím, prípadne s inkontinenčnou plienkou ... a to som počula i oveľa negustióznejšie prirovnania :). Niekto to rieši tak, že si proste zoberie obrovské lacne znackove oblecenie, o 5 čísiel väčšie tepláky bez špeciálneho strihu. Efekt pohodlnosti potom vznikne i v spodnej časti nohavice, ktorá zhrnutá čistí podlahu :)

 

Vzhľadom k môjmu veku mimoriadne živočišne a príťažlivo na mňa v obchodných centrách pôsobia starší muži - tzv. lovci. Otrávený výraz, maskáčové nohavice, tričko a vesta s vzorom z iného lesa, klobúčik alebo šiltovka, mikiny panske.. to je niečo, čo ma rajcuje. Tu často absentuje aj použitie perspirantu, takže moja kávička má ihneď inú, takú naturálnu príchuť. Je ale pravdou, že ich rajónom je les a jazero, takže ich vidno len ako doprovod k staršej žene - viď odsek 2.

 

Účesy :

 

Tak dievčatá, dlhé vlasy dopredu na jednu stranu a chlapci boky vystrihať, hore urobiť z dlhších takú tú šikmú vlnu, zapustiť poriadne fúzy a ide sa :)



Prístupov 5054
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Obnovitelne zdroje pre dom
[ 27.9.2016] (príspevkov 1)
Co su vhodne panely?
[ 23.6.2016] (príspevkov 0)
Vsetko lacno
[ 18.10.2015] (príspevkov 0)
Boja sa nepoznaneho
[ 2.8.2015] (príspevkov 0)
Ked ju to nebavi, nech to nerobi
[ 13.7.2015] (príspevkov 0)
Aj chlapi su tyrani
[ 1.7.2015] (príspevkov 0)
Aj ty mas sexappeal
[ 21.3.2015] (príspevkov 1)
Po rokoch
[ 3.2.2015] (príspevkov 0)
Nasledovat svoje sny
[ 26.1.2015] (príspevkov 0)
Dnesna zavist nepozna hranic
[ 21.1.2015] (príspevkov 0)