blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG gamer
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
hraj a nechaj hrať
ImRichB



Assassins Creed Unity
pridal ImRichB 25.5. 2015 o 9:28



Hneď na úvod podotknem, že som veľkým fanúšikom série, takže moja recenzia sa bude niesť v presne tomto duchu. Hral som ju na konzole PS4. K bugom ktoré boli v iných recenziách veľmi podrobne popísané dodám len toľko že Assassins Creed Unity som hral na poslednom (6 GB) patchy a okrem slabšieho frameratu som si nič zásadné, čo by mi znechutilo radosť z hry, nevšimol.

ASU

No a teraz niečo k samotnej hre. Pri prvom zapnutí som bol priam očarený nádherné prepracovaným a živým mestom. Detaily na budovách, interiéry a množstvo ľudí na uliciach sa u mňa podpísali pod nezabududnuteľnú atmosféru z revolučného Paríža. Dokonca aj niekoľko mesiacov po prejdení hry sa rad vyberiem na virtuálnu prechádzku po tomto krásne, do detailov, vymodelovanom meste. Stále objavím nove zákutia kde som predtým ešte nebol a ktoré ma samozrejme niečím očaria. Ako som už niekde predtým čítal, tato hra by sa dala použiť ako wikipédia Paríža zo 17.  storočia. Oproti starším dielom mi tu chýba vidiecke prostredie, výpravy loďou alebo iný druh spestrenia prostredia, no čiastočné tento nedostatok vynahrádzajú krásne interiéry budov. Ani minihry typu šach, čí karty na ktoré som si už od Ubistoftu zvykol by tu nezaškodili.

ACU

Hlavný príbeh nás prevedie životom mladého Arna Doriana ktorému na začiatku hry templáry zabijú otca, čo samozrejme ako jadrový reaktor spustí Arnovo vendetu. Vo väzení stretáva starého assassína ktorý ho zasvätí do tajov tohto spolku a spolu začínajú spĺňať prvé hlavné misie. Ako neskôr Arno zistí, ani v ich assassínskom spolku to nie je všetko v poriadku a odhaľuje spiknutie a zradcu. Samozrejme v príbehu z Paríža nesmie chýbať ani romantika a tak sa na scéne objavuje Arnova detská láska Elize.  No ona sa vydala po otcových templárskych šľapajách a tak tu máme troška obohranú pesničku v podobe zakázanej lásky. Musím ale podotknúť, že príbehovo som bol s touto hrou celkom spokojný a pri missiách z hlavného príbehu som sa ani raz nenudil. Celkový čas odhadujem na 15 hodím, ale odporúčam si tu hru krásne vychutnáť a naupgradovať zbrane a rôzne skilly na čo maximum.

ACU

Okre hlavného príbehu nás v hre čaká kopec vedľajších, v mojom prípade veľmi obľúbených, missií. Spomenie napríklad vyšetrovanie, hľadanie truhlíc, nájomne vraždy, osobná ochrana alebo záchranné misie. Nesmieme zabudnúť ani na kaviarne. Ich renováciou dostanete pravidelnú finančnú odmenu. Také male sklamanie som zažil pri nakupovaní, kde si vyberáte až z troch rôznych druhov meny, čo mi príde trocha prehnané. No a asi najväčšia novinka oproti starším predchodcom tu je cooperatívny mód kde si možte zahrať misiu až štyria kamoši naraz. Priznám sa, ešte som nemal tu možnosť to skúsiť no aj tieto misie sa dajú hrať ako single player.

ACU

Záverom len rýchlo podotknem, že hra ma aj napriek veľmi nepriaznivým ohlasom nesklamala a už sa neviem dočkať ďalšieho londýnskeho pokračovania. No budem realista a hru začnem hrať až po odladení všetkých chýb, aby som v konečnom dôsledku nebol sklamaný ako kopec hráčov pri Unity, ktorí si hru preobjednali.

+ krásne do deilov prepracovaný Paríž
+ množstvo zbraní, skillov a šiat
+ možnosť prechádzať misie viacerými spôsobmi
+ kopec vedľajších misií

- po poslednom update stále zopár bugov, slabý framerate
- viac druhov mien na nakupovanie
- chýba mi tu vidiek v okolí Paríža
- žiadne minihry typu šach, poker a pod.
- neúplný preklad



Prístupov 7682
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Assassins Creed Unity
[ 25.5.2015] (príspevkov 0)