blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG martinskulec
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
martinskulec



Blížiaca sa jeseň
pridal martinskulec 16.8. 2018 o 22:56

Zelenou farbou žiariaca príroda skladá svoje zbrane a miesto prenecháva pomaly, ale nekompromisne sa presadzujúcim odtieňom oranžovej, žltej či bordovej farby. Tie dodávajú nádych jesennej melanchólie nielen lesom a horám, ale aj mestským parkom či napr. rastliny a keramické kvetináče v našom byte.
 
Obdobie medzi letom a zimou má svoje neopakovateľné čaro. Všetci akosi prirodzene spomaľujeme a vychutnávame si šuštiace lístie pod nohami a nenápadne ohlasovaný nástup zimy. Nechajme jedinečnú jesennú náladu preniknúť aj do našich príbytkov a využime jesenné dekorácie.
 
Tá je dokonca omnoho pestrejšia a živšia než tá jarná, či letná. Prvenstvo sa nedá odmietnuť tekvičkám a dyniam všetkých veľkostí a farieb. Tie sú veľmi nenáročné, no v domácnosti vytvoria špecifickú atmosféru. Dovoľte im zaujať centrálnu pozíciu na vašom stole, parapete či botníku a budete sa sami čudovať, ako rozžiaria priestor vašej domácnosti, taktiež ich môžete doplniť prútenými vencami. Nebojte sa experimentovať a vyplňte priestor medzi nimi farebnou sieťkovanou stuhou, šípkami či jesenným lístím. Jednoducho, rýchlo, no hlavne efektívne dodáte vášmu priestoru ten správny nádych. Stačí len trocha estetického cítenia a naladenia sa na frekvenciu jesennej nálady.
 
Okrem klasických jesenných motívov, k akým patria nielen tekvice, farbami hrajúce lístie či šípky, si môžete vybrať z veľkého počtu dekorácií, ktoré prenesú melancholickú jeseň aj k vám domov. Jemná levanduľa v krásnom odtieni fialovej farby v nenápadnom bielom vedierku či vázičke poteší nejedno oko. V kurze sú aj venčeky z uschnutých konárikov, ktoré si aj sami dokážete dozdobiť podľa fantázie. Opäť vám pri tom môžu pomôcť šípky, či levanduľa alebo rôzne drobné kvietky.
 
Ak ste však menej konzervatívni a mate v obľube aj sviatok strašidiel, sviatok všetkých svätých, ježibáb a kúziel, potom sú rôzne dekoračné predmety s halloweenskou tematikou pre vás tou správnou voľbou. Opäť medzi nimi nájdete aj veselých svetlonosov z tekvíc, ale aj kopec iných ozdôb, ktoré pracujú najmä s motívom stríg, čarodejníc, strašidiel či smrtiek. Tie sú však navrhnuté s cieľom potešiť, pobaviť a hlavne rozosmiať.
 
Výber je obrovský, tak sa nebojte zútulniť si svoj domov tak, aby ste sa v ňom cítili maximálne pohodlne. Nechajte popracovať svoju fantáziu a vybláznite sa dekorovaním si vlastného priestoru. Koniec koncov, nekonečné možnosti nám ponúka samotná príroda. Využite babie leto a vyberte sa na jesnnú prechádzku. S trochou fantázie si nenáročné jesenné dekorácie vyrobíte aj samy.



Prístupov 2319
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Záhradka v novembri
[ 14.11.2018] (príspevkov 1)
Eko Vianoce
[ 2.11.2018] (príspevkov 1)
Vianočný stromček
[ 23.10.2018] (príspevkov 1)
Jesenné dekorácie
[ 15.10.2018] (príspevkov 1)
Chatka
[ 10.10.2018] (príspevkov 1)
Altánok v záhrade
[ 13.9.2018] (príspevkov 0)
Zariadenie bytu
[ 29.8.2018] (príspevkov 0)
Jesenné práce v záhrade
[ 22.8.2018] (príspevkov 0)
Blížiaca sa jeseň
[ 16.8.2018] (príspevkov 0)