blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG martinskulec
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
martinskulec



Jesenné dekorácie
pridal martinskulec 15.10. 2018 o 12:52

Jeseň má na nás mnohých dvojaký vplyv. Na jednej strane predstavuje depresívnu, chladnú a pochmúrnu časť roka, čo je spôsobené prechodom z letného obdobia na zimné a koncom letných prázdnin. Šaty či šortky nám už ako oblečenie nestačia a von nás to kvôli chladnému počasiu láka o čosi menej.
 
No okrem pochmúrnosti sa jeseň vyznačuje aj farebnosťou v prírode, špecifickou romantickou atmosférou a svojím neopakovateľným čarom, ktoré by ste len ťažko hľadali v inom ročnom období.
 
Tieto dva protiklady by sme mali skombinovať a vyťažiť z nich čo najviac. Depresie sa rýchlo zbavíme, keď si miesta, kde trávime najviac času vyzdobíme a použijeme dekoračné predmety. Nuž a na to nám najlepšie poslúžia jesenné dekorácie. Veď práve na jeseň by bolo hriech nevyužiť farebné prírodné materiály z našich parkov, lesov a záhrad. Príroda ponúka množstvo dekoračného materiálu, ktorým môžete zútulniť vaše príbytky. Preto sa prekonanie našej nechuti vyjsť do daždivého počasia môže celkom vyplatiť. Fantázii sa opäť medze nekladú a vy si vďaka pestrofarebným listom či rôznym plodom môžete preniesť jesennú atmosféru priamo k vám domov. V našich príbytkoch predsa prežijeme celú zimu, takže potreba náš interiér zútulniť sa prirodzene zvyšuje.
 
Pestrofarebnosť jesene
Jesenné lístie nájdete všade a jeho pestrofarebnosť môžete využiť rôznymi spôsobmi. Ako zaujímavé jesenné dekorácie budú slúžiť napríklad listy v kvetináči namiesto kvetov alebo netradične vyzdobený svietnik, ktorý bude do kuchyne vyžarovať príjemné svetlo. Práve bez neho sa totiž jesenné dekorácie nezaobídu. Najmä november sa mnohým z nás spája so Sviatkom všetkých svätých, ktorý je spojený so zapaľovaním sviečok a kahancov.
 
Na výrobu originálnych svietnikov nám pritom postačí len jednoduchý pohár, materiály z prírody ako napríklad šipky, gaštany, žalude, kvety či sušené plody, šišky alebo jablká. Netreba zabudnúť na aromatické sviečky napríklad s vôňou škorice, vanilky alebo upokojujúcej levandule.
Vyberte sa teda do prírody a začnite s výzdobou. Prechádzka a dekorovanie je nielenže spojenie príjemného s užitočným, ale rovno príjemného s príjemným. Väčšina dekorácií je nenáročných na čas, no s o to väčším efektom. Zo zvyšných šípok sa dá spraviť chutný šípkový čaj s medom.
 
Tekvica - symbol jesene
Tekvicu mnohí označujú za symbol jesene a práve preto by v rámci vašich jesenných dekorácií nemala chýbať. Ak máte šikovné ruky, tak si z tekvíc môžete vyrezať rôzne tvary a postavičky, napr. aj sošky anjelov môžete ju využiť klasicky ako svietnik, no tekvice majú aj prekvapivo praktické využitie. Môžeme ich využiť napríklad aj ako vázu, prípadne misku na rôzne pochutiny.
 
Ak k dispozícii nemáte živé tekvice, jablká a iné druhy ovocia alebo šípky, dnes nájdete v obchode prípadne na internete ich adekvátnu, umelú náhradu.
 
Výzdoba domu - jesenné dekorácie
O niečo viac sa dá s výzdobou pohrať, keď bývate v rodinnom dome. Dojem treba spraviť už hneď na začiatku a nezabudnúť aj na výzdobu dverí vencami, ako inak z prírodných materiálov. Ozdoby môžu poslúžit aj ako vianocne dekoracie.
 
Ozdobiť si môžete aj schody, plot a záhradku, kde sa bude pekne vynímať napríklad aj búdka pre vtáčiky.Vence majú okrem zavesenia na dvere rôzne využitie. Budú pekné aj na stole, zavesené na stene, ale budú vhodné aj na hroby na sviatok všetkých svätých.
 
Naše byty sú jednou z najdôležitejších súčastí našich životov, preto to, ako sa v nich sami cítime má pre nás veľký význam. Nie je nič krajšie, ako úžasný pocit domova, ktorý na vás vdýchne po otvorení vchodových dverí.



Prístupov 7053
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Záhradka v novembri
[ 14.11.2018] (príspevkov 1)
Eko Vianoce
[ 2.11.2018] (príspevkov 1)
Vianočný stromček
[ 23.10.2018] (príspevkov 1)
Jesenné dekorácie
[ 15.10.2018] (príspevkov 1)
Chatka
[ 10.10.2018] (príspevkov 1)
Altánok v záhrade
[ 13.9.2018] (príspevkov 0)
Zariadenie bytu
[ 29.8.2018] (príspevkov 0)
Jesenné práce v záhrade
[ 22.8.2018] (príspevkov 0)
Blížiaca sa jeseň
[ 16.8.2018] (príspevkov 0)