blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG saver
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDOVAŤ BLOG
hello people....
saver



Samsung LCD TV LE37A656
pridal saver 4.1. 2009 o 16:07



Trochu po Vianociach mi domov prišiel opozdený darček a to Samsung LCD TV LE37A656.  Teda 94 cm HDTV s 1080p rozlíšením a 100 Hz technológiu, integrovaný DVB-T nechýba.  Ďalšie parametre 5ms odozva a 1:15000 kontrast.  4 hdmi vstupy, VGA vstup, 2x SCART, komponent vstup, digital audio out, analog audio out, podpora USB pre prezeranie fotiek z foťáku a prehrávanie MP3.

TV má na prvý pohľad veľmi pekný design mierne zaoblený design s čiernou farbou na krajoch prechádzajúcou do červenej. Tlačidlá absentujú a namiesto nich je len malá dotyková plocha napravom boku TV umožňujúca základné funkcie. Na zvyšok už využijete masívne a priam gigantické diaľkové ovládanie, ktorému nechýba podsvietenie pre večerné prepínanie.


Po prvom zapnutí si vám TV automaticky naladí  analógové a digitálne kanály. Kde digitálny signál vyzerá nad očakávania dobre. Rovnako aj DVD kvalita bola prekvapivá. Osobne som čakal trochu väčšie rozmazanie, ale pri pohľade z tých dvoch metrov sa detaily tak či tak strácajú. Televízor má preddefinovaný športový, filmový a herný mód, kde každý je zameraný na iný typ vysielania. Najviac mi z týchto sedí nastavenie filmového módu, ktorý sa dá použiť všade, športový má priliš veľké výšky, herný nastavili trochu do modra.  Okrem nadefinovania celkových profilov máte aj možnosť samostatných výberov obrazového a zvukového profilu, ale najlepšie mi obstál vlastný, kde som si doladil všetky parametre ručne.

Teletext je štandardný, nacachuje sa celý a nemáte problém s listovaním ak by ste to ešte náhodou používali. Trochu ma ale sklamalo digitálne Guide, ktoré síce funguje pekne, ale nepodporuje lokálne kódovanie. (Update: Stačilo zvoliť Českú krajinu pri inštalácii a menu je v poriadku) Guide ponúka porovnanie programov jednoduché a celkové, kde sa ľahko zorientujete čo kde práve dávajú, Info možnosť nechýba. Škoda, že pri prepínaní programov televízor automaticky nezobrazí čo práve dávajú a treba kliknúť Info tlačidlo.


Z dalších funkcií je tu automatické resizovanie obrazu, 16:9, zväčšené, priblížené a 4:3. Tu mi najviac vyhovovalo automatické zväčšovanie a ak je program 16:9 nechá ho na celú výšku, ak je 4:3 oreže mierne vrch a spodok. Momentálne najlepšia voľba, hádam čoskoro začnú dávať väčšinu 16:9 programov. Markíza to sľubovala od začiatku roka, ale po úvodnom chaose s obrazom v prvý deň toho nechali a stále kombinujú oba štandardy.

USB možnosť v TV poteší, môžete si prezerať fotky z foťáku alebo púšťať hudbu. Alebo oboje naraz. Trochu škoda pomalého spracovania fotiek a pár sekúnd musíte počkať kým TV načíta, zmenší a následne zobrazí fotku. Hlavne pri galérii to trvá kým zobrazí celú stránku. Najlepšie je spustiť slideshow.

VGA mód je plne podporovaný až do rozlíšenia 1920x1080 a to v čistej kvalite bez nejakého rozostrenia alebo zašumenia.  VGA má nečakane jack 3.5 zásuvku a teda ak budete zapájať napríklad Xbox musíte si ho zapojiť cez redukciu. Komponentné vstupy rovnako fungujú až do 1920x1080 rozlíšenia a kvalitatívne som nevidel oproti VGA rozdiel, len mierne farby dostali iný nádych. PC môžete zapojiť aj prostredníctvom HDMI káblu ak už máte HDMI grafickú kartu, ak nie môžete ísť cez DVI s HDMI redukciou, kde HDMI 2 port má ešte špeciálne stereo cinche na pripojenie zvuku.

TV má podporu aj Anynet+ HDMI-CAC funkcie, ktorá ak má podporu na ďalších pripojených zariadeniach umožňuje jedným ovládaním ovládať aj ďalšie zariadenia. V tomto prípade musia byť pripojené cez HDMI. Teda redukcia ovládaní zaručená. Len keď budem kupovať HD digitálny satelit, alebo bluray rekordér musím sledovať podporu Anynet funkcie.

TV žerie okolo 150 Wattov.

 

Celkovo som s TV spokojný, nemám síce s čím porovnávať, ale TV ponúkol všetko čo som od neho čakal.



Prístupov 14658
Kvalita článku
(76,2%) hlasov 8

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Blog update
[ 5.4.2015] (príspevkov 7)
Smajly
[ 13.3.2015] (príspevkov 27)
Nový design blogu
[ 10.3.2015] (príspevkov 18)
Samsung LCD TV LE37A656
[ 4.1.2009] (príspevkov 19)
Sector Event 07
[ 6.7.2007] (príspevkov 7)
Game Convention 2006
[ 28.8.2006] (príspevkov 4)
Sector Event - Xbox360 Gameshow (II.)
[ 4.6.2006] (príspevkov 6)
Sector Event - Xbox360 Gameshow
[ 4.6.2006] (príspevkov 6)