blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dha
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
DHA



NextGen EXPO 2010: DHA's Report
pridal DHA 15.11. 2010 o 18:20



 

Ako opísať NextGen EXPO ešte v pretrvávajúcej eufórii a pritom nepreháňať? Skôr ako začnem, sa ale musím poďakovať Ace-ovi, ktorý ma nakoniec dva dni pred akciou prehovoril, aby som prišiel.

 

 

 

Čo? Kedy? Kde? Ako?

Digitálno – lifestylová show NextGen EXPO sa konala v dňoch 12. a 13. novembra 2010 v klube Dopler v Bratislave. Celá akcia prebiehala v troch miestnostiach – miestnosť naľavo patrila prednáškam. Stredná, najväčšia a najviac navštevovaná miestnosť s barom, pódiom a horným poschodím poslúžila k prezentovaniu titulov od Sony a Microsoftu a ich systémov Move a Kinect. Tiež tu prebiehali turnaje v Gran Turismo 5, Guitar Hero, The Shoot, Kinect Sports, Dance Central, Halo: Reach a pod. Miestnosť napravo možno nazvať hráčskou všehochuťou – stojany s Xbox360, 3D TV s Call of Duty: Black Ops, hráčské PC nachystané pre tých, ktorí uprednostňujú hranie s klávesnicou a myšou, Wii + Wii Fit, autodráha a modely na diaľkové ovládanie a haldy časopisov na rozdávanie. Kvôli pracovným povinnostiam som bohužiaľ prvý deň tejto akcie musel vynechať, sobota však bola moja. Fotoaparát ale ostal zabudnutý doma.

 

 

 

Start - 13.11.2010 klub Dopler Bratislava 11:00

Po príchode na EXPO som sa začal najprv rozhliadať po známych tvárach. Ako na prvých som narazil na matus_ace-a a FENDI-ho, obťažujúcich okoloidúcich návštevníkov autíčkom na diaľkové ovládanie. Tu začalo Matúšove verbovanie do turnaja v The Shoot, u mňa zatiaľ neúspešne. Okolo prefičí Spacejunker, podáva mi ruku a v behu ešte stihne poznamenať, že som od minula povyrástol. V mojom veku to už beriem ako kompliment. S Ace-om sme sa potom presunuli k trenažéru s Gran Turismo 5 Prologue a zakrátko sa objavil Andrei a ako to už chodí, za ním v tesnom závese Johnni. Andrei-ovi hneď prischlo zapisovanie časov v GT5P turnaji, ten si to však dokázal zmenežovať po svojom.

 

Po chvíli za nami prichádza Dest, krátko po ňom už vidím ďalšiu známu tvár – HanSolo. Ten samozrejme okamžite sadá za volant GT5P, nastavuje AI oponentov na maximum a... nezvláda prvú zákrutu a končí v šmyku v mantineloch. Na vine je samozrejme údajne malá sedačka a málo miesta. Matúš naháňa ľudí do turnaja. Zjavuje sa mastro a v zapätí opäť mizne niekde v dave. Dest ma volá vyskúšať Kinect. Vychádzame hore po schodoch pričom sa mi víťazoslávne pochvaľuje, že organizuje turnaj v Dance Central. Keď vyjdem po schodoch zistím, že oprávnene. Obdivovať bolo naozaj čo a teraz nemyslím Kinect ale jeho „ovládače“. Človek hneď aj zabudol, prečo vlastne išiel hore po tých schodoch.

 

Pozerám dole a vidím ako matus_ace lieta medzi GT5P, Sports Champions a The Shoot pričom zháňa niekoho do jeho turnaja. S Destom skúšam Kinect Adventures, najskôr jazdu na gumenom člne po rieke a potom závody na vozíkoch. Po pár minútach mám dosť a idem naspäť za chalanmi. Zoznamujem sa so sectoráčkou, ktorá na Sector (zatiaľ) nechodí kvôli hrám - Alanna1. Matúš medzitým zohnal až dvoch ľudí, jedným z nich je HanSolo. Turnaj v The Shoot sa prekríva s prednáškou o vývoji Mafie 2, nakoniec však aj ja prikyvujem na registráciu a na prednášku radšej zabúdam tak, ako som už zabudol na celú hru.

 

Stojím s HanSolom pri bare, popíjame kofolu. HanSolo likviduje jeden pohár s popcornom za druhým a vedieme dialóg. Z jeho pohľadu, z môjho ide o monológ. Rozpráva o tom ako celú noc nespal, ako nahrádza nikotín sladkosťami, ako ráno utopil telefón. Prvé čo ma napadne je „diviak“. Toto je ďalší príbeh, ktorý si ešte niekoľkokrát vypočujem, ako ten s diviakom minulý rok. Popcorn je zlikvidovaný a tak vyťahuje čokoládu a niekoľko ďalších keksov. Prichádza beholder na ktorého HanSolo čakal a nevedomky ma od neho vyslobodzuje. Beholder počúva príhodu s telefónom. Matúš mu vráža do rúk papier a pero so slovami „Meno a číslo.“

 

Skúšame The Shoot. Pripomína mi to Lethal Enforcers od Konami na Sega Mega Drive skĺbených s konceptom Stuntmana. Johnni zaujme pózu decentného pištoľníka, no body mu to neprináša. Idem ja. Kurzor je veľmi citlivý a trigger občas nereaguje, celkové skoré teda nič moc. Púšťam ďalšieho, myslím, že to je –Lacike- a hre dávam šancu s druhým pokusom. Medzitým vediem s HanSolom, pravdepodobne budúcim cukrovkárom,  retro debatu o hrách na Mega Drive a popri tom zaregistrujem ďalšieho sectoráka – sabre. Niektorí si ho možno pamätajú z turnaja na prvom Sector Evente 2006 v Tokame, skončil vtedy na slušnom treťom mieste.

 

Opäť dostávam záchrannú ruku – tentokrát sa so mnou víta vždy usmiata Raina Audron (Michno nezáviď!). Matúš a HanSolo však ani chvíľu neotáľajú – jeden o turnaji, druhý o telefóne. Keďže už som bol v turnaji ja, beholder, HanSolo, Johnni a zopár anonymných PS3 fanboyov, Raina nemohla chýbať. Beholder s HanSolom odchádzajú na obed, ja ostávam v skupinke s ostatnými sectorákmi, debatujeme a trénujeme v The Shoot. Skóre mám už síce lepšie, hra je celkom fajn, ale Move so svojím nevkusne svietiacim ovládačom ma zatiaľ stále nepresvedčilo. Striedam to s novým God of War: Ghost of Sparta na PSP. Popritom ma mastro zoznamuje s Lucius Foxom. Matúš začína byť nervózny, turnaj o chvíľu začína a beholder s HanSolom nikde. Päť minút pred turnajom prichádzajú a môže sa začať. Odohráme si svoje a ideme na obed v zostave Johnni, Andrei, Alanna1, Raina Audron a ja. Andrei neustále hľadá papier s časmi na GT5P, tie najlepšie si však údajne pamätá.

 

Počas obedu preberáme rôznych užívateľov, „celebrity“ aj „anti-celebrity“, tiež spomíname minuloročnú sectorácku chatovačku. Medzitým Matúš zháňa od UNI-ho číslo na Andrei-a aby mu dal číslo na mňa, aby si krátko na to spomenul, že má číslo na Alannu, pretože sme všetci spolu, aby mi povedal, že som postúpil a čoskoro budem na rade a aby som mu nakoniec ja povedal, že na mňa má predsa číslo v registračných papieroch do turnaja. (complicated, isn’t it?)

 

Vraciame sa z neskorého obeda. HanSolo s beholderom práve štartujú domov a predčasne končia v turnaji. PS3 fanboy pre zmenu ostávajú v prachu a vypadávajú. Ja teda pokračujem ďalej ale moc sa mi nedarí. Raina a Alanna by si rady niečo zahrali, tak ich beriem ku Kinectom. Tancovanie s Dance Central vraj nepripadá do úvahy. Ako prvú hru teda skúšajú Joy Ride ale aj to bolo treba Alannu prehovoriť, pretože autá vraj nemá moc v láske. To však neplatí pre box v Kinect Sports. Skôr než však začnú ma volá Ace naspäť do turnaja. Hrám o tretie miesto, ale nakoniec končím štvrtý s minimálnym rozdielom. Prvý bol –Lacike-, ktorému touto cestou ešte raz gratulujem. Johnni sa medzitým pobral domov. Opäť som sa vrátil ku God of War: Ghost of Sparta, no počas tých pár minút hrania mi to stále pripadá ako Chains of Olympus.

 

Stretám ďalšieho sectoráka, Speedairmana. FENDI nás volá na pár otázok do ehm, VIP... Najvyšší z nás, matus_ace, drží spolu so Speedairmanom plagát od EA, pred ktorým robí FENDI rozhovor s Rainou. Andrei-ovi sa trasú ruky a zaostruje na rôzne detaily. Alanna sa kamere stráni. Keď FENDI vyspovedá mňa a naozaj nedostane odpoveď na to, čo DHA skutočne znamená, ide si zapáliť. Andrei ako nefajčiar ostáva. S pochopením teda odchádzame a pre istotu sa neobzeráme. Rainu ubezpečujem, že na videu bude všetko v poriadku, že už s tým mám jednu skúsenosť a FENDI to vtedy dobre zostrihal. Pomaly si na to začínam zvykať.

 

Najkrajší, najmúdrejší a najvyšší chlapec na EXPE, ktorý ale naozaj vôbec nepije, ma volá na pohárik. Dvojitý. A po chvíli ešte jeden, keď teda nepije. Medzičasom ako sedíme a popíjame sa k nám ešte pripojil Tiqer. Do Sector prednášky ešte času dosť, tak ideme opäť ku Kinectom. Rozohrávam s Alannou box a po niekoľkých prehraných kolách ma začína skutočne atakovať dvoma údermi. Ten dôležitejší, spodný, som našťastie vykryl. Pre svoje vlastne dobro a budúcnosť svojich potomkov poľavujem. Snažím sa viac blokovať ako útočiť, Alanna to však vzdáva. Nastupuje matus_ace a cheatovaním ma dáva dole v každom kole, obhajujúc sa pritom využívaním múch v programe. Na dnes mám Kinectu dosť, to sa však netýka všetkých. Presúvame sa teda vedľa na bowling a volleyball. Alanna pomaly začína pokukovať po Dance Central. Musí si však počkať, keďže je momentálne obsadený trojicou Roman Juraško, Lenka Šoóšová a Robo Opatovský. Tí po dvoch tancoch odchádzajú a Alanna sa konečne dostáva na rad. Medzitým odchádzam vyskúšať nový Medal of Honor. Copy/paste Call of Duty. Po pár minútach sa vraciam späť.

 

Je 20:15 a o chvíľu začína Sector prednáška. Predtým si však ešte stíhame pripiť s pánom UŇIm. Podávam mu pohár a UNI pri tom podozrievavo sleduje jeho obsah, nakoniec však s nami pripíja. Sector prednáška je zahájená krátkym predhovorom a priestor potom dostáva otvorená diskusia, v ktorej na otázky odpovedá saver a Spacejunker. Po skončení prednášky a rýchlej rozdávačky hier sa vraciame do reštaurácie Mlyn, kde sme predtým boli na obed v zostave Andrei, Dest, DHA, Raina Audron, Tiqer, Alanna1, Speedairman a po chvíli prichádza matus_ace a FENDI. Pri neskutočne hlučnej živej hudbe rekapitulujeme dnešný deň a predbežne dohadujeme druhú Sector chatovačku na máj 2011. Krátko po 22:30 rozpúšťame partiu a lúčime sa. FENDI odchádza s Ace-om, ja s Destom a ostatných berie Andrei. Žiadne indivíduum s GeForce GTX580 na krku som počas celého dňa na EXPE nespozoroval. Ani v režime SLI.

Game Over - 13.11.2010 reštaurácia Mlyn Bratislava 22:40

 

 

Digitálno – lifestalová show NextGen EXPO, ktorá ma naozaj posadila na zadok sa skončila. Zhodnotiť túto akciu je veľmi jednoduché. V podaní Sectoru ide zatiaľ o najväčšiu a celkovo o najlepšiu show zameranú na digitálnu zábavu na Slovensku. Pre mňa osobne sú Sector podujatia nielen o odskúšaní si aktuálnych herných noviniek, ale hlavne sú príležitosťou stretnúť sa s mnohými skvelými ľuďmi z komunity. Pretože komunita a pozitívny prístup k nej robí Sector výnimočným. Ostáva nám len tešiť sa na budúcu show, pretože Tokame 2006, Parcon/Sector 2007, NextGen EXPO 2010, to všetko sú akcie, pri ktorých prišiel Sector vždy s čoraz väčšou a širšou ponukou a možnosťami prezentácie aktuálnych herných titulov a technologických noviniek. Takže... Sector Online – vitajte v budúcnosti.



Prístupov 6317
Kvalita článku
(100%) hlasov 17

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
NextGen Expo 2011: DHA's Report
[ 15.11.2011] (príspevkov 26)
30 of my favourite game OST's
[ 12.12.2010] (príspevkov 19)
NextGen EXPO 2010: DHA's Report
[ 15.11.2010] (príspevkov 22)
Say hello to my little pearl!
[ 8.9.2010] (príspevkov 35)
DHApocalypse
[ 10.1.2010] (príspevkov 12)
The Arkham Files
[ 9.1.2010] (príspevkov 8)
1. Sector chatovačka 2009
[ 18.6.2009] (príspevkov 23)
Tom Clancy’s Rainbow MMX
[ 1.9.2008] (príspevkov 5)
Warum bereits Uwe Boll?
[ 1.9.2008] (príspevkov 4)
Pearlmakers
[ 29.6.2007] (príspevkov 79)