blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG bge
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
faust0222



Najlepšie Hry: Rok 2001
pridal faust0222 22.11. 2011 o 18:50



Prišiel rok 2001

 

Pamätáte si ešte tento rok? Ja som v ňom ukončoval svoje "škôlkarske vzdelanie". Čo ste robili vy, tým som si niesom istý, ale jedno viem určite a to že vývojári počítačových hier tvrdo pracovali. Svedčí o tom aj pár titulov ktoré som si vybral aby som vám ich predstavil.

 

Max Payne

 

 

-Vytvoril: Remedy Entertainment (Windows), Rockstar Toronto (PS2) a mnoho iných pre iné platformy..

-Vydal: Gathering (PC, NA), 3D Realms (PC, EU), Rockstar Games (PS2, XBOX, GBA - EU, EA - JP)

 

Max Payne je klasická 3rd person shooter, ktorú určite poznáte. Hlavný hrdina je Max Payne, agent DEA. Jeho jediná zbraň je automaticky nabíjaná pištoľ, neskôr natrafíte aj na zbrane na blízku. V hre sa vyskytol aj Slow Motion, čo snáď všetci viete čo znamená. O grafike sa v dnešnej dobe už hovoriť nedá, ale na svoju dobu bola výborná. Predsa len čo je to dnes 16MB grafická karta?

Hodnotenia hry boli veľmi pozitívne, PC verzia dostávala v priemere 9/10. Dnes už čakáme na 3 pokračovanie tejto skvelej hry. Aj napriek svojmu "veku" táto hra má hlavne pre milovníkov strieľačiek stále čo ponúknuť.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/2604/max_payne.htm

 

Operation Flashpoint

 

 

-Vytvoril: Bohemia Interactive Studio

-Vydal: Codemasters

 

Operation Flashpoint je taktická strieľačka, ktorá sa orientuje hlavne na boj v týme, alebo lepšie povedané CO-OP. Odohráva sa v roku 1985 na ostrove blízko európy, ktorý je obsadený ruskými komunistami, a náhodou hneď vedľa je ostrov ktorý patrí pod kapitalistické NATO. Vy, hlavný hrdina sa voláte David Armstrong a vašou zbraňou je M12. Ak vás omrzí chodiť pešo, v hre je možnosť nasadnúť aj na nejaké to motorové vozidlo, ako to už vo vojne býva, hlavne tank.

Hra s takouto vojnovou akciou vo svojej dobe nemala konkurenciu, preto je jasné že to bola jedna z najlepších hier v tomto roku. Pre tých ktorý túto hru nehrali, odporúčam aspoň si ju skúsiť, stojí to za to. Hodnotenia hry dosiahli klasicky 9/10.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/2325/operation_flashpoint.htm

 

Gothic

 

 

-Vytvoril: Pyranha Bytes

-Vydal: Egmont Interactive, Xicat interactive, CD Projekt

 

Gothic bola vo svojej dobe jednou z najlepších RPG hier. Vyrobená bola v Nemecku, anglickú verziu k nám doniesla až firma Xicat Interactive asi o pol roka neskôr. A teraz čosi k samotnej hre. Jedno nemenované kráľovstvo postihla pohroma, o ktorej sa nikomu ani len nezdalo. Kráľ ktorý vtedy vládol už zvládol veľmi veľa a dostala ho až vojna s brutálnymi orkami. Ľudia sa bránili ale ako to už býva, pri každej vojne, nemôžete sa brániť večne. Nedostatok zbraní, surovín donútil kráľa k inému riešeniu. Ak chcete zistiť ako táto vojna skončila, hru si zahrajte :)

Ako pri každom RPG aj v tejto hre prídu na radu kúzla a iné schopnosti ktoré v reálnom svete ovláda málokto. Aj vďaka tomuto sa stala hra hitom svojej doby, dočkala sa 2 pokračovaní a uspela s krásnymi 80% a viac. Gothic je pre milovníkov RPG nutnosť, pre ostatných príjemne strávený čas.

 

Recenzia na sectore sa nenachádza, našiel som len užívateľskú recenziu od používateľa Tidus:

http://www.sector.sk/uzivatelrecenzia/557/gothic.htm

 

Harry Potter and the Philosopher's Stone

 

 

-Vytvoril: KnowWonder (PC)

-Vydal: EA

 

Kto z vás už nepozná Harryho Pottera, mladého kúzelníka, či už z kníh alebo z filmov. Hra síce nebola žiaden prevrat ale veľmi rád by som ju spomenul keďže to bola moja prvá hra ktorú som prešiel.

Príbeh netreba predstavovať. Harry prišiel, Harry bojoval, Harry vyhral, Zlo sa vráti. A o čo ide v hre? Ak ste tipli čarovanie tak ste sa trafili. Avšak je tu ešte jedna vec, zberanie fazulí. Akú majú fazule spojitosť s Harrym to neviem, vo filme sa žiadne nespomínaly ale pre vás je to čosi ako "body" alebo "peniaze".

Harryho prvá hra si to odniesla so slabším hodnotením pohybujúcim sa okolo 65% (8,5 na sectore). Aj tak neľutujem toho že som túto hru hral, koniec koncov, mal som asi 8 rokov.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/3172/harry_potter_and_the_sorcerer_s_stone.htm

 

A ešte malá poznámka

 

V tomto roku vyšla spústa skvelých hier ale ich rozpis by mi zabral spústu času, k niektorým sa vrátim neskôr. Zatiaľ by som ich aspoň rád spomenul: Myst III, Dragon Riders: Chronicles of Pern a Alone in the Dark: Nightmare. Ak ste hľadali Grand Theft Auto III, robíte to márne. Hru uvediem k roku 2002, keďže PC verzia vyšla až v Máji 2002. Ak máte hru z roku 2001 ktorá tu nieje a radi by ste sa podelili o jej skúsenosti, napíšte a neskôr sa na ňu podívam. Ďakujem za pozornosť.

 



Prístupov 10640
Kvalita článku
(88,8%) hlasov 8

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Najlepšie Hry: Rok 2004, časť 1
[ 3.12.2011] (príspevkov 10)
Najlepšie Hry: Rok 2003
[ 27.11.2011] (príspevkov 6)
Najlepšie Hry: Rok 2002
[ 24.11.2011] (príspevkov 8)
Najlepšie Hry: Rok 2001
[ 22.11.2011] (príspevkov 5)
Najlepšie Hry: Rok 2000
[ 20.11.2011] (príspevkov 6)
BGE blog spustený
[ 19.11.2011] (príspevkov 8)