blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG bge
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
faust0222



Najlepšie Hry: Rok 2002
pridal faust0222 24.11. 2011 o 19:36



Rok 2002

 

Od tohto roku to už bude zachvíľu práve 10 rokov. Pekná príležitosť pozrieť si, aký skok spravili PC nielen v grafike, ale hlavne v hrateľnosti, ktorá je u niektorých nasledovných titulov omnoho lepšia než v súčastnosti u nemenovaných hrách. Kvalitných titulov v tomto roku bola spústa, preto dúfam že som vybral tie ktoré vás najviac zaujimú. Príjemné spomínanie...

 

Grand Theft Auto III

 

 

-Vytvoril: Rockstar North

-Vydal: Rockstar Games

 

Krásne spomienky na túto hru, niet viac čo dodať. Bol som priam až šťastný keď som zistil že ďalšia hra o ktorej budem písať bude zrovna GTA III. O čo vlastne šlo? V GTA III ste sa zhostili postavy ktorej meno sa nespomínalo až do vydania GTA:SA kde sme sa dozvedeli len to, že jeho prezívka je Claude, sa jedného pekného dňa rozhodol vylúpiť banku. Ale ako to už býva niektorí ľudia sú svine a vaša priateľka vás zradí a vy skončíte v rukách polície. Už vás prevážajú ale práve vtedy prevážajú aj istého mafiánskeho bossa, ktorého sa nemenovaný gang pokúsi vyslobodiť, vy a váš kamarát 8-Ball toto využijete a zdrhnete. Ako to už v GTA býva, idete od nuly a na konci ste najväčší boss.

Prvé GTA ktoré so sebou prinieslo 3D grafiku sa automaticky stalo hitom. Voľnosť o akej sa vám ani nezdalo, prepracovaný príbeh a prekrásna grafika (hovoríme o roku 2002) so sebou prinieslo legendu ktorá nikdy nezomrie. GTA bolo z dielu na diel lepšie. Niet divu že GTA III si odniesla hodnotenia pohybujúce sa medzi 95-100%. Dnes sa už ale tešíme na GTA V a veríme že bude aspoň také dobré, ako bolo GTA III v roku 2002.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/4893/grand_theft_auto_3.htm

 

Warcraft III: Reign of Chaos

 

 

-Vytvoril: Blizzard Entertainment

-Vydal: Blizzard Entertainment

 

Orkovia, ľudia, elfovia a nemŕtvy. Ktorý sú vaši obľúbenci? U mňa to boli vždy nemŕtvy ale to je teraz jedno. Keď sa povie "Warcraft" tak prvé na čo si ľudia spomenú je World of Warcraft a to je podľa mňa chyba. Warcraft III je stratégia, v ktorej je hlavným dejovým bodom boj ľudia vs. orkovia a nemŕtvy vs. elfovia. V závere budú musieť orkovia, elfovia a aj ľudia spojiť svoje sily aby zastavili blížiacu sa pohromu nemŕtvych ktorá chce ovládnuť svet Warcraftu. Keďže je to stratégia, neujmete sa jedného hrdinu ale rovno celej armády a hurá do boja. Znie to ľahko, ale musíte od niekadiaľ začať. Zlato a drevo bude to, čo vám k tomu dopomôže. Avšak, bohužiaľ ako je to aj v reálnom svete, ničoho nieje nekonečno, a preto počítajte s tým že nemôžete bojovať večne.

A to je práve to, čo je na Warcrafte najlepšie. Plánovanie útokov, myslieť 2 kroky dopredu, spústa možností, hrdinovia a množstvo jednotiek to je len zopár vecí ktoré vás budú na Warcrafte baviť. Keď k tomu pridáme skvelú kampaň a dokonca aj dabing v češtine hre nieje vážne čo vytknúť. To skôr tvorcom ktorý nám robia každý rok nový World of Warcraft a na dlho (ale veľmi dlho!) očakávaný Warcraft IV nám nechcú priniesť. Dúfajme že sa spamätajú a čoskoro si zahráme pokračovanie tohto titulu. U mňa má hra 100%, vo svete sa držala okolo 95%.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/5173/warcraft_iii_reign_of_chaos.htm

 

Battlefield 1942

 

 

-Vytvoril: Digital Illusions CE

-Vydal: EA

 

Battlefield 1942, ako už v rok názve napovedá, sa odohráva počas druhej svetovej vojny. V hre si vyberete či chcete hrať za nacistov alebo za zvyšok sveta, ku ktorému patrí napríklad GB, USA, Rusko a ďalšie iné (poznáte z dejepisu nie?). Hra samotná je FPS a objavuje sa v nej štýl hry ktorý do teraz nebol nejak extra používaný a to je CTP (Capture The Point). Na týchto "Pointoch" sa objavovali vozidlá, ktoré pomáhali strane držiacej tento bod rýchlejšie ukončiť bitku, takisto vám umožňuje sa na tomto mieste respawnúť.

O hre ako takej by sa dalo povedať že je to proste perfektná strieľačka ako má byť. Bola to jedna s prvých FPS hier kde bolo nutné zapojiť hlavne týmovú prácu aby ste dosiahli výťazstvo a to hlavne CTP módu. Hra skončila so slušnými 90%. Na sectore ju takisto nájdete s pekným skóre 9.1/10. Perfektná hra dostala perfektné hodnotenie.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/5789/battlefield_1942.htm

 

The Elder Scrolls III: Morrowind

 

 

-Vytvoril: Bethesda Game Studios

-Vydal: Bethesda Softworks

 

The Elder Scrolls III: Morrowind, nazývané skrátene len Morrowind je single player role playing game (SPRPG). Vaša postava začína ako nula, ktorá bola práve prepustená z väzenia a loďou prichádza do mestečka Morrowind. So začiatkami v hre vám veľmi pomôže tutorial. Pri vašej postave si môžete vybrať to, čo by ste očakávali už pri každom RPG, takže klasicky rasa, pohlavie, class a novinka dátum narodenia. Počas hry si zvyšujete váš skill v rôznych zbraniach podľa toho ako s nimi trénujete.

Na Morrowinde vás určite najviac upúta First Person Combat (Boj z pohľadu prvej osoby). Čo sa hodnotení hry týka, pohybovalo sa od 90-100%, takže hra určite stojí za vyskúšanie. Bohužiaľ pri dnešnom počte MMORPG takéto hry pomaly zanikajú a to je veľká škoda. Sector recenziu sa mi nepodarilo nájsť, za to sa ospravedlňujem. Hra je celkom aktuálna, vďaka jej piatemu vidaniu Elder Scrolls V: Skyrim.

 

Pre dnešok je to všetko

 

Ako som hovoril aj minule, aj tento krát sa nenašlo dosť času aby som sem napísal všetky hry. Spomenul by som ešte Medieval: Total War a skejterskú hru Tony Hawk: Pro Skater 3. Opeť, ak ste hľadali GTA:VC tak si počkajte, pretože znova (tak ako GTA:3) hra vyšla na PS2 koncom jedného roka a na PC začiatkom druhého. Dúfam že ste si zaspomínali a že sa vám článok páčil. Ak som čosi zabudol tak mi to prosím pripomeňte aby som mohol blog zdokonaliť.



Prístupov 8885
Kvalita článku
(99,3%) hlasov 15

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Najlepšie Hry: Rok 2004, časť 1
[ 3.12.2011] (príspevkov 10)
Najlepšie Hry: Rok 2003
[ 27.11.2011] (príspevkov 6)
Najlepšie Hry: Rok 2002
[ 24.11.2011] (príspevkov 8)
Najlepšie Hry: Rok 2001
[ 22.11.2011] (príspevkov 5)
Najlepšie Hry: Rok 2000
[ 20.11.2011] (príspevkov 6)
BGE blog spustený
[ 19.11.2011] (príspevkov 8)