blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Crysis 2 screenshots
pridal Devil207 30.3. 2011 o 20:31

V pondelok - 28. marca sa ku mne konečne dostal Crysis 2. Hoci som sa k pôvodnému Crysisu dostal až s príchodom novej zostavy, teda v roku 2010, stal sa zo mňa veľký fanúšik Crysisu a CryTeku. Od Crysis 2 som veľa očakával. S kľudným svedomím, a s úsemvom na tvári môžem konštatovať, že moje očakávania sa naplnili...

Po nainštalovaní Crysis 2 som najprv stiahol konfiguračnú utilitu (tak pre istotu, keby som si potreboval niečo doladiť). V menu ma hneď uvítala perfektná hudba, ktorú som poznal už z dema. Vytvoril som si profil, a pustil sa do hry. Po úvodných vykecávačkách, a strašne neprehľadnom úniku z ponorky (to kvôli bluru, ktorý som si neskôr znížil) konečne prišla do ruky zbraň, ktorá sľubovala akciu. Akcia aj prišla, a veľmi ma prekvapila. Reči, ktoré som sa na internete dočítal, že sa z Crysisu stala bezhlavá strieľačka bez taktizovania sú sprostosti. Osobne hrám iba na obtiažnosti Soldier (niečo ako normal), a teda v niektorých úsekoch mám čo robiť. Štýlom rambo nemám ani myšlienku o šanci, nie to ešte šancu. Stále si vopred naplánujem čo a ako, lebo bez toho by som skončil na poslednom uloženom checkpointe. 

A toto sa mi nepáči. Hra sa ukladá na chceckpointoch. To znamená, že keď chcem momentálne skončiť, tak buď si budem musieť pri najbližšom hraní prejsť zasa kus hry, alebo proste musím hrať ďalej, pokiaľ nepríde nasledujúci chceckpoint. Až tak zlé to zas nie je, len pri Crysise som si zvykol na ukladanie, nie na to, že hra ukladá sama kde chce.

Ďalšia vec, čo mi až tak nevyhovuje, ale na druhú stranu ma to aj veľmi milo prekvapilo je Nanosuit. Je totiž veľmi zjednodušený. Power a Speed sa prepínajú samé, ručne zostal iba Cloak a Armor mód. Natrénovaný skill prepínania Nanosuitu s kolečkom myši si teda budem musieť trénovať hraním Crysis Wars...

A teraz tá dobrá časť. Nanosuit 2.0 nielenže vyzerá krajšie (aspoň podľa mňa je krajší ako ten predošlý), ale je aj oveľa silnejší. V zapnutom Armor mode ma chudák nepriateľ nejako nie je schopný zabiť... Dokonca môže byť počas používania Armor/Cloak modu používaný aj Power a Speed mod súčasne, teda pohybové schopnosti nového Nanosuitu sú vynikajúce. Pohybovým schopnostiam Nanosuitu ešte pomáha to, že sa dostanete aj na vyššie položené miesta, pretože sa môžte zachytiť rukami a vytiahnuť sa hore. Ďalej ma milo prekvapila Nano-Vision, mne už známa z MP dema, ktorá je schopná v správnom okamihu veľmi pomôcť. 

Zbrane môžete upravovať rovnako, ako tomu bolo v pôvodnom Crysise. Tu však pribudla aj možnosť modovania Nanosuitu, za Nano-Catalyst, ktorý "ťažíte" z mŕtvych tiel mimozemšťanov. 

Grafika, hoci mnohých sklamala sa mne veľmi páči. Betónová džungľa je svojím vzhľadom rovnako zaujímavá, ako tá ozajstná džunľa z pôvodného Cryisu. Hoci som v New Yorku nikdy nebol (ani ma to nejako neláka), vyzerá naozaj reálne. Páči sa mi tiež efekt HDR, ktorý som si v pôvodnom Crysise pridával cez konzolový príkaz. Ku grafike nemôžem povedať ani pol zlého slova (možno štvrť slova, lebo chýba podpora DirectX 10, ktorá by mohla priniesť krajšie efekty). CryEngine 3 ma určite prekvapil, a vidím v ňom veľké možnosti pre modderov.

Crysis 2 je pre mňa milým prekvapením, a už teraz si dovolím povedať, že pre mňa hrou roka 2011. (Možno ma ešte niečo "prepadne", ale pochybujem.)



Prístupov 2433
Kvalita článku
(98,3%) hlasov 6

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)