blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG victorious
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
WELCOME
VICTORIOUS



Ehm ehm ehm
pridal VICTORIOUS 28.5. 2011 o 16:41




ANIME 
Anime predstavuje japonské animované filmy a seriály, čiže nejaký príbeh. Je charakteristické štýlom kresby (postavy rôzne druhy farby vlasov, veľké oči a niekoľko druhov inak stvárnených emócií), prepracovaným dejom a postavou a tým, že ani zďaleka nie je určené len pre deti. Slovo má pôvod v angličtine. Mimo Japonska sa používajú tiež výrazy japanese animation, japanime alebo japanimation. Mnoho anime má svoju predlohu v mange. 


MANGA 
Mangu možno voľne definovať ako japonský komiks. Súčasná manga sa vydáva väčšinou ako kniha obsahujúca niekoľko ucelených príbehov v komixovom prevedení. Oproti americkému komiksu sa ale zaoberá oveľa širším okruhom tém, a dokáže preto osloviť široké spektrum čitateľov. Existuje manga pre mužov, ženy a deti. Pokrýva všetky oblasti záujmu - od romantiky, cez históriu až po horor. Pritom manga nie je určená len na zábavu. Používa sa často na výuku dejepisu a literatúry, na školenie manažérov a obchodníkov, alebo na oznamy komunálnych služieb. Pôvodom je slovo japonské, znamená veselý, rozpustilý. Na rozdiel od "západných" komixov berie viac do úvahy aj psychológiu postáv a nebýva tam až taká jednoznačná hranica medzi dobrom a zlom a koniec koncov je aj naturalistickejšie (občas aj niekto zomrie a pod.). Existuje manga rôznych žánrov a pre rôzne vekové skupiny - od tých detských, cez fantasy, sci-fi, cyberpunk až po "blood&gore" a "x-rated" (hentai) Pozor, ak si prezeráte originál mangu v japončine, treba vedieť, že zošit sa listuje z opačnej strany (t.j. akoby od konca) a obrázky na stranách treba prezerať sprava doľava. Texty sú písané zvyčajne v stĺpcoch a stĺpce sa tiež čítajú opačne (sprava doľava). 


HENTAI

Hentai je eroticky, alebo priamo sexuálne, zameraná Anime/Manga. Najnižší ale na internete najrozšírenejší zástupca japonskej animácie.


Nudita má v Japonsku dlhú tradíciu a predstavuje pre Amerických cenzúristov neprekonateľný problém (chýbajúca epizóda Pokémonu, bezpočet vystrihnutých záberov zo Sailormoon a výskyt homosexuality, ktorý zvyčajne nafingujú na spôsob typu "partneri sú rodinní príbuzní", prípadne zamenia pohlavie jedného z partnerov)

Hentai - pôvodne zmena stavu, transformácia, abnormalita. V modernej Japončine - perverzita, úchyl, sexuálny deviant. Slovo má silne negatívny nádych a rozhodne ho v slušnej spoločnosti ani na verejnosti počuť nebudete. Hentai býva označovaný aj ako H-anime. Rozdiely sú aj v samotnom hentai. Zatiaľ čo oficiálne produkované hentai manga neukazuje roztvorené ženské pohlavné orgány, hentai anime to činia s obrovskou obľubou a veľmi detailne (rovnako ako zábery erekcie). 

Za zmienku stojí i kuriozita, ako popisuje František Špoutil, podľa ktorej Japonci zhadzovali počas II. svetovej vojny do amerických línií hentai obrázky, aby tak podlomili „bojovnosť” armády...



Prístupov 11047
Kvalita článku
(91,5%) hlasov 20

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dosť bolo a teraz už naozaj
[ 1.2.2012] (príspevkov 11)
Šialené zákony
[ 16.1.2012] (príspevkov 17)
V zajatí anime
[ 9.1.2012] (príspevkov 35)
Darwinova cena
[ 6.1.2012] (príspevkov 34)
Prozaická poézia o penise a vagíne
[ 3.1.2012] (príspevkov 14)
Aký bol rok 2011 ?
[ 25.12.2011] (príspevkov 13)
Widescreen wallpapers 2
[ 8.12.2011] (príspevkov 23)
Prozaická poézia o penise a jeho túžbach
[ 4.12.2011] (príspevkov 33)
Widescreen walls HD
[ 20.11.2011] (príspevkov 12)
10 pravidiel ideálneho blogu
[ 13.11.2011] (príspevkov 38)