blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG sonrel
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Sonrel



Wow ako mi zmenilo život
pridal Sonrel 6.6. 2011 o 17:11



Takže všetci ahoj. Ako som už napísal v titulnom texte napíšem vám tu môj príbeh. Aj keď neviem či sa to dá nazvať príbehom. Začnime.

 

Začiatok:

Bol som ako obyčajný malý chlapec... Chodil som von , hrával som pc hry. Najprv som myslel , že world of warcraft je dosť hovadina. Hrávali to moji spolužiaci a tí tím boli naozaj posadnutí. Všade písal wow a podobné nápisy hry. Neskôr som aj pochopil prečo. Raz keď sme debatovali v škole prišlo na reč wow.

Z nudy som nevel čo robiť ,tak som si povedal ,že prečo to neskúsiť. Kamarát mi doniesol cd-ečká a začal som inštalovať. Priviedol som na to mojich dalších kámošov. Mojá prvá postava bol Night Elf rogun. Vvtedy som absolútne nevedel kde čo. Kamarát mi pomáhal a tak som splnil začiatočné questy a dostal sa na úroveň 10. Vtedy to pre mňa bolo niečo neuveriťelné. Bohužial som sa s ním zasekol a kedže som bol začiatočník (lama) vymazal som si ho. Tak som si urobil novú postavičku.

 

Druhá časť:

Svoju druhú postavičku som mal už poriadnu. Expil som s ňou, snažil sa aby bola čo najlepšia. Vtedy sa môj život dosť výrazne zmenil. V škole sa debati zvrhli už len na wowko. Všetko čo sa tam stalo, všetky zážitky sme si museli povedať. A na školu som tiež kašlaľ. Prišiel som domov zapol pc a hral. Vtedy mi bolo všetko jedno. Prestal som chodiť von a mojich skutočných kámošov som zamenil za virtuálnych ktorých som v živote nevidel. Celý čas som rozmýšlal len nad tou hrou. Kam pôjdem expiť, aký dung pôjdeme všetko som mal poriadne premyslené. Keď ma po istom čase prestalo baviť ixpenie skúsil som nejaké fun servery (vysoké raty alebo tie na ktorých si hned 80). To bola moja druhá veľká éra wow. V istých classach som sa zdokonaloval chodil dungy a battlegroundy a šetril si takzvané virtuálne peniaze na equip.

 

Koniec:

Keď už ma nebavilo ani to rozhodol som sa prestať hrať. Keď som z odstupom času zistil čo sa vlastne stalo ,že som "zbytočne" premárnil istí čas svojho života od hnevu som hned aj wowko vymazal. Bolo mi zo seba zle čo som to urobil. Potom som si začal uvedomovať ako mi vlastne wow zmenilo život. Keď som bol ešte malý menšý ako keď som hral tak som si pod menom druid predstavoval niečo iné ako teraz. Vtedy mi na um prišiel starý deduško s palicou a záhadnými kúzlami ktoré sa mi v mojom veku nepodarilo objasniť a preto som z toho bol nadšený. Teraz si predstavím iba 3-metrového modrého elfa s dlhými ušami a copom. Takýchto príkladov by som mohol menovať do nekonečna.

 

Wow=stroj na peniaze/manipulátor:

V tejto hre sa točia obrovské peniaze. Ale to asi sami viete. Rozoberme si prečo to tak je. Tvoritelia tejto hry keď urobili len warcraft ani zďaleka nevedeli čo zo svetom urobí wow. Tak si jedného dňa vytvorili hru wow. Keď  videli ,že hra sa stáva obľúbenou tak do toho pridali trochu ľudskej logiky a psychológie a začali sa točiť peniaze. Isté náklady vymínali na propagáciu ale už len táto dobre spracovaná mnorpg je reklama sama o sebe. Predsa len je to kvalita to sa musí nechať. Prvý problém by sme mali vyriešení. Potom uvažovali ako na tom zarobiť. Zhodli sa že nejakých 600 korún teda 20 eur není veľa za 2 mesiace plus to čo si musíš kúpiť aby si mohol hrať. Sú to celé sety ale podla mňa sú určené pre rozmaznané deti ktoré nič nevedia a maju prachatých rodičov. Lebo na ofiku sa dá hrať aj zo stiahnutími verziami. Potom si človek povie že 20/30 eur neviem koľko to teraz stojí není veľa. To si povie každý. Po mesiaci a pol ho to prestane baviť (5 z 10 ludí) ale keď už si to zaplatil tak to dohrá. Po dvoch mesiacoch má wowka dosť a dá si pauzu. S oneskorením však človek zistí ,že tých 20 eur predsa za to stálo , za tie spomienky keď sa išiel dung a podobne. Tak ho to zas začne baviť. Touto psychológiou blizzard ovláda milioni ľudí a ešte na tom aj zarabá. Ale toto je len môj názor a môj prvý verejný článok ohľadom tejto skúsenosti. Pochopím ak budete mať iní názor.

Zaťial ďakujem za prečítanie :)



Prístupov 10850
Kvalita článku
(97%) hlasov 10

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Battlefiel 3 - gameplay
[ 9.6.2011] (príspevkov 4)
Vodné chladenie
[ 6.6.2011] (príspevkov 7)
Wow ako mi zmenilo život
[ 6.6.2011] (príspevkov 8)