blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG silvikaxd
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Silvika_xD



Nevnucujte mi láskavo vaše názory !
pridal Silvika_xD 7.8. 2011 o 13:45



Je mi jasné, že tento článok sa nebu viacerým veriacim páčiť, už len preto, že je ich na slovensku tak veľa. Neznášam, keď sa ma niektorý veriaci opýta či chodím každú nedeľu do kostola, a keď začuje moju zápornú odpoveď, tak mi povie, že sa za mňa bude modliť. To akoby som spravila úplne to najhoršie rozhodnutie v mojom živote. Akoby som s nimi rozpútala vojnu a za každú cenu ma nútili prejsť na ich stranu. Začinajú mi vnucovať ich vieru, kážu mi aby som sa modlila pred každým jedlom a pred spaním, a že mám aspoň raz ísť do kostola, vraj sa mi to určite zapáči. A konečne pochopím, že viera je niečo úžasné. Lenže sú na omyle! (:D) Mne sa to nikdy páčiť nebude! Mám predsa vlastný rozum a nikto mi nemusí vnucovať svoje názory, keď sa s nimi neviem stotožniť. A to si ani nechcem predstaviť, čo by mi začali tlačiť do hlavy, keby poviem svoj názor na vieru... By ma rovno do pekla poslali a dúfali, že sa tam zaživa usmažím (čiže z toho mi vyplýva že sú zlomyselní :D :D :D). Ale nie to som sa už nechala uniesť. Každopádne, keď sa opýtam hocijakého kresťana, prečo verí v nadprirodzenú bytosť, tak mi vo väčšine prípadoch nevie odpovedať, alebo odpovedá podráždene jako by sa ho to dotklo, niektorí to zas berú ako samozrejmosť.

 

Ja si myslím, že boha si vymysleli ľudia z vyšších vrstiev, ktorí mali otrokov, aby im tí otroci neušli. Nechápete? Ja vám to teda vysvetlím... Ako udržať otroka v poslušnosti ? No predsa tak, že mu nanutíte vieru, poviete mu, že keď bude v tomto živote poslušný a pracovitý, v budúcom živote sa bude mať ako v raji. Čo je na tom pravdy nikto netuší. Každopádne to dobre na nich vymysleli. Sama by som to lepšie nevymyslela (:D). Okrem toho Bohovi pripisovali aj javy, ktoré si nevedeli v minulosti vysvetliť. Prečo ľudia ešte stále veria v túto nadprirozdenú bytosť, keď už sú tie prírodne javy vedecky vysvetlené? A okrem iného, čo sa dialo, keď už cirkev nemala peniaze? No čo - začala predávať odpustky! To je úplne choré vykúpiť sa takýmto spôsoom z hriechu. Ďalšiu vec, ktorú nikdy nepochopím, je napríklad, že prečo v minulosti existovali náboženské vojny, keď majú jasne napísané v 10 božích prikázaniach že "nezabiješ" ?

Dobre koniec polemizovania. Každý ma na túto tému svoj vlastný názor. Ale maximálne divné mi prišlo, keď mi jeden človek povedal, že musia ísť tento týždeň upratať kostol, že sa takto každý týždeň striedajú ľudia (resp. rodiny) z celej dediny. Šak o kostol sa podľa môjho skromného názoru má starať farár alebo taký nejaký ten ujo/teta čo tam má bohoslužby nie? Načo ich vlastne platia.. a teda začo? (:D) Keď si ani kostol po bohoslužbe upratať nevedia... A ešte keď som sa to toho človeka opýtala, že či to nemá upratovať ten ujo/teta tak mi odpovedala takým štýlom, že hádam kňaz nebude predsa upratovať kostol. Že to je predsa absurdné (:D). No ja som úplne nechápala, ale to môže byť aj preto, že som celkom nechápavý človek.

 

Teraz som chcela napísať nejaký rozumný záver, ale nenapíšem, lebo som zistila, že si ho musí vyvodiť každý sám (to aby som vám náhodou nevnucovala moje názory) :D 



Prístupov 5058
Kvalita článku
(52,7%) hlasov 15

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Vodopády
[ 15.9.2011] (príspevkov 13)
Ako som na prechádzke bola (:D)
[ 11.8.2011] (príspevkov 55)
Nevnucujte mi láskavo vaše názory !
[ 7.8.2011] (príspevkov 104)
Polárna žiara
[ 14.6.2011] (príspevkov 6)
Mala som kamaráta
[ 28.5.2011] (príspevkov 6)
50 najhlúpejších zákonov sveta
[ 22.5.2011] (príspevkov 14)
Bolo raz jedno dievča...
[ 18.5.2011] (príspevkov 3)