blogy logo
login PRIHLÁS SA
FEED
UŽÍVATEĽSKÉ ČLÁNKY
BLOG
správaSpráva
priatelPriateľ
SLEDUJETE

(pred -195265 dni)
rating:10

smilan
SK

BLOG ČLÁNKY UŽÍVATEĽA

AKÁ JE VŠEVEDÚCNOSŤ BOŽIA?

1
Osobné pridané 26. januára  2015 do blogu smilan

Je omnoho väčšia, než si človek vôbec dokáže predstaviť. Lebo my ľudia sme voči svojmu Tvorcovi tak nesmierne nepatrní, a to aj vo svojom chápaní, že ani naša najvyššia predstava o jeho všemohúcnosti nemôže ani len zďaleka vystihnúť veľkosť skutočnej reality.

PRE MUŽOV, KTORÍ NECHCÚ ZABÍJAŤ ĽUDÍ VO VOJNE!

1
Osobné pridané 19. januára  2015 do blogu smilan

Nepremeškajte 30. január 2015! Inak hrozí, že budete musieť ísť zabíjať ľudí do vojny. Do konca januára 2015 odporúčame všetkým mužom, na ktorých sa vzťahuje povolávací rozkaz písomne odoprieť výkon mimoriadnej služby v zmysle nižšie uvedeného zákona.

PREČO NÁS VIAC PRIŤAHUJE ZLO?

1
Osobné pridané 19. januára  2015 do blogu smilan

Na svete je neuveriteľne mnoho zla a zdá sa, že už dokonca prevažuje nad dobrom. Je tomu tak preto, lebo to zlé je pre ľudí akosi príťažlivejšie ako to dobré. Konať zlo je totiž jednoduchšie, pohodlnejšie a ľahšie, ako konať dobro.

BEZ OBALU O TOM, ČO SA DEJE …

Osobné pridané 12. januára  2015 do blogu smilan

USA sa snažia vyprovokovať veľký vojnový konflikt v Európe, prostredníctvom ktorého hodlajú zabiť viacero múch jednou ranou.

AKO DOSIAHNUŤ ŠŤASTIE?

Osobné pridané 30. decembra  2014 do blogu smilan

Každý človek chce byť šťastný. Existuje množstvo ľudí, ktorí o svoje vlastné šťastie vyslovene cieľavedome usilujú. A predsa je skutočného šťastia na zemi ako šafranu.

SPRAVODLIVOSŤ EXISTUJE!

Osobné pridané 15. decembra  2014 do blogu smilan

Človeka nemožno nasilu spraviť šťastným, aj keby sme si to veľmi priali. Má totiž slobodnú vôľu, ktorá je darom od Stvoriteľa a ktorá mu umožňuje slobodne sa rozhodovať pre veci dobré, alebo zlé.

DUCHOVNÉ POUČENIE Z KOMUNÁLNYCH VOLIEB

Osobné pridané 8. decembra  2014 do blogu smilan

Duchovné zákonitosti ovplyvňujú všetko a teda aj veci, o ktorých by sme to vôbec nepredpokladali. A tieto skryté duchovné zákonitosti, majúce hlboký dosah na celý náš život sa prejavujú aj v niečom takom vyslovene svetskom, ako sú komunálne voľby.

VZŤAH CIRKEVNÝCH VIEROÚK K ABSOLÚTNEJ PRAVDE

Osobné pridané 2. decembra  2014 do blogu smilan

Kto sa chce dopátrať k Pravde, musí mať v prvom rade odvahu. Odvahu nezaujato preskúmať učenie vlastného vierovyznania a tiež odvahu konfrontovať ho aj s náukami iných náboženstiev.

ÚVAHA O POSLEDNOM SÚDE

Osobné pridané 26. novembra  2014 do blogu smilan

Posledný súd! Pojem spájajúci sa s veľkou knihou nielen kresťanského sveta – s Bibliou. Posledný súd! Spojenie dvoch slov, ktoré nám pri hlbšom pohľade samé odhalia vlastný zmysel. Pojem, znamenajúci výstrahu pre ľudstvo na zemi.

KLIATBA USTAVIČNÉHO ZAHMLIEVANIA PRAVDY

Osobné pridané 17. novembra  2014 do blogu smilan

Na svojej osobnej ceste k Pravde sa musí človek naučiť deliť obrovské množstvo duchovných informácií, ktoré nás môžu priam zahltiť, do dvoch základných kategórií.

PARADOXY KRESŤANSTVA: ODPUSTENIE HRIECHOV!

Osobné pridané 10. novembra  2014 do blogu smilan

Nasledovné riadky predkladám ľuďom, ktorí sú schopní hlbšieho a samostatnejšieho zamyslenia. Kresťanské cirkvi svorne tvrdia, že Kristus sa na kríži obetoval za naše hriechy. Kto preto Krista do seba príjme a príjme i jeho obetu na kríži, budú mu jeho hriechy odpustené.

NAJSKÔR HODNOTY, POTOM CHLIEB!

Osobné pridané 28. októbra  2014 do blogu smilan

Sú ľudia, ktorých popudzuje, keď sa im hovorí o vyšších hodnotách. Keď sa im hovorí o tom, že úsilie každého človeka by malo byť trvalo zamerané k dosahovaniu a realizovaniu tých najvyšších duchovných a morálnych hodnôt.

NETRADIČNÝ POHĽAD NA ZDRAVIE A CHOROBU

Osobné pridané 7. októbra  2014 do blogu smilan

Jedného letného dňa som sa prechádzal po meste plnom ľudí v modrých tričkách. Pripravovali sa na štart „Behu pre život“. A tento pohľad na množstvo ľudí, ktorí sa rozhodli niečo urobiť pre svoje zdravie vo mne vyvolal sériu nezvyčajných asociácií.

BUDHOVA CESTA K SVETLU

Osobné pridané 29. septembra  2014 do blogu smilan

Existujú mnohí ľudia, ktorí usilujú k Bohu, ale keď sa ich spýtame, ako si túto cestu vlastne predstavujú, ako si vlastne predstavujú onoho Stvoriteľa, ku ktorému sa chcú dostať, odpovedať na to presne nevedia.

ODKAZ MŔTVEHO...

Osobné pridané 23. septembra  2014 do blogu smilan

Pred nedávnom som mal sen. Stretol som v ňom jedného známeho, ktorý je už dlhšiu dobu mŕtvy. Keď som od neho odchádzal, ešte na mňa z diaľky zavolal: „A pripomeň im, aby žili s vedomým, že všetko pokračuje aj po smrti!“

PRIATELIA
NAJLEPŠIE HRY UŽÍVATEĽA
Užívateľ nehodnotil žiadne hry