blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG nemopbx
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
nemopbx



Ja, hranie a herné konzoly
pridal nemopbx 11.6. 2012 o 15:27

Tak som sa konečne dostal aj ja k tomu, aby som niečo napísal. Podľa nadpisu je asi všetkým jasné, že sa to bude týkať mňa a môjho hrania. Rád by som spomenul nejaké moje začiatky, na čom som začínal, čo som hral, čím som si prešiel a čo ma drží teraz. Posnažím sa pridať aj nejaké tie fotky, ale z tých starších vecí fotky bohužiaľ nie sú. A prečo to robím? Len tak. Lebo mám čas, lebo sa mi chce.

 

Teraz mám 25 rokov a vlastním Xbox 360 Slim 4GB s Kinectom, Nintendo 64 a Sony PSP 3004. No a samozrejme ešte mobil a notebook. Ale na mobile hrám len veľmi zriedkavo, popravde včera som začal po dlhej dobe trošku vďaka objaveniu hry Undercroft. Notebook tiež moc nezaťažujem hraním, keďze som vždy chcel mať biely MacBook a priznajme sa, mašina na hranie to zrovna nie je. Ale tak sem-tam si na ňom rád zahrám a som veľmi prekvapený, koľko hier sa naň dá zohnať. Ale začnem pekne od začiatku, aby bolo vidieť, ako som sa k tomu dostal.

 

S hraním som začal niekde na druhom stupni základnej školy. Už ani neviem úplne presne kedy to mohlo byť. Dostal som NES konzolu a k nej redukciu na žlté čínske kazetky. Takže moje začiatky boli pri hrách Super Mario, Battle City, Bomberman, Excitebike, Ice Clember, Lode Runner a Ike Ike! Nekketsu Hockey (tak nejako sa to volalo). Toto boli moje najobľúbenejšie hry, ktoré si vždy rád zahrám aj teraz. A baví ma to aj vďaka PSP (ale to už predbieham). Ako prvý počítač som dostal Didaktik M, ku ktorému som mal kazety a cez magneťák som si tam musel nahrávať hry. Strašne dlho to trvalo, veľakrát sa to ani nepodarilo a musel sa proces opakovať. Fotku tej super mašiny nemám, a tak prikladám niečo čo som našiel na internete, aby ste mali predstavu, čo to asi bolo. Ak sa nájdu ľudia, ktorí niečo také ešte nevideli - jednoduchá klávesnica, ktorá sa pripojila k monitoru a pracovalo sa v nej pomocou príkazov.

 

DidaktikM

 

 

Ďalší krok prišiel, keď som dostal nový počítač a nedaleko otvorili PlayStation herňu. Vtedy začalo poriadne hranie. Mal som 486-ku so systémom MS DOS, programom Norton Commander a disketovou mechanikou. Už sa len nakupovali diskety, chodilo ku kamošom a nahrávali hry na diskety. Každý deň sa drtilo. Worms, Micromachines, Ugh a iné pecky. Dokonca si pamätám, ako som si domov priniesol prvý diel hry GTA a bolo to asi na 32 disketách. Pár diskiet bolo pokazených, takže som musel letieť zas pre časti, ktoré boli nahrané na zlých disketách. To bola vtedy strašná pecka.

Otvorenie herne s konzolami PlayStation túto mániu ešte zväčšili. Drtil som Tekkena, Crash Bandicoot a iné. Rodičia mali veľkú radosť, že míňam peniaze na také "dôležité" veci. Ale mňa to strašne bavilo. Neskôr pribudlo Nintendo 64 a vďaka hre Golden Eye som sa do Nintenda zbláznil. Problém bol v tom, že som našich neukecal. Medzitým som v 9. triede dostal nový počítač. Mal procesor 800 MHz a na tú dobu to bola veru mašina. Samozrejme na ňom som už hral neskutočne veľa hier a strávil pri ňom neskutočne veľa nocí. Tie hry sa ani nedajú rozpísať, lebo si to ani všetko nemôžem pamätať. No odjakživa som bol a budem veľký fanúšik série FIFA. Hral som všetky, ktoré boli vydané a dúfam v tom budem pokračovať.

 

Po strednej škole som na leto vycestoval do Anglicka za prácou, a tam som si konečne mohol splniť menší sen. Vďaka super cenám som si kúpil Nintendo 64 a k tomu samozrejme hru Golden Eye, plus ešte naviac Worms Armagedon. Dokonca som si k tomu kúpil aj Nintendo GameBoy Color s hrou Super Mario Land. Strašne ma to bavilo, ale prišiel jeden problém. Kvôli obmedzeniu hmotnosti batožiny v lietadle som Nintendo 64 musel nechať v Anglicku, takže dlho som si ho neužil. Aspoň som si tam kúpil svoj prvý notebook. Z neho som mal tiež veľkú radosť. Bol lepší ako 800 MHz stolný PC.

 

Vrátil som sa z Anglicka a prišlo trošku dlhšie hluché obdobie. Niekoľko rokov som bol mimo sveta konzol. Lenže už ma nebavilo pozerať sa, aké dobré hry vychádzajú a môj počítač ich neuvládze, tak som sa rozhodol konečne si kúpiť Xbox. Nechcel som stále dookola investovať do počítača a podarilo sa mi za dobrú cenu zohnať Xbox 360 Arcade. Pár týždňov na to sa mi stala malá nehoda a Xbox som si rozbil, takže som nestihol prejsť ani jednu hru. Toto ma dosť nahnevalo a veľmi dlho som sa z toho dostával. No život ide dalej a nakoniec mi blbé myšlienky pomohol zahnať kamarát. Zohnal mi Nintendo 64 a ja som sa mohol potrápiť s Máriom, a znova hrať svoju obľúbenú hru. Som Bond, James Bond.

 

Nintendo64

 

 

Dostávame sa do roku 2012, v ktorom som si najprv kúpil Xbox 360 S s Kinectom. Kinect ma veľmi zaujal, a tak som si povedal, že je načase zas si kúpiť Xbox. Konečne môžem hrať poriadne hry a užívať si to. Našťastie stále funguje a ešte mi aj zo starého zostal ovládač. Krátko na to som si kúpil Sony PSP 3004. A to z dôvodov, že často cestujem vlakmi a neskutočne sa v nich nudím, chcel som si kúpiť hru Little Big Planet a páčilo sa mi, že si na tom môžem zahrať aj hry z PlayStation. Dokonca som tam rozbehal hry z konzoly NES, takže mám 3 konzoly v jednej. Mojim súčasným konzolám by som sa však rád chcel venovať v ďalšom mini blogu/blogoch. Uvidím, snáď sa podarí.

 

To je asi všetko. Zhrnul som to, a to som práve chcel. Mal som chuť napísať si svoj blog. Je to môj prvý blog tu a celkovo tretí. Prvé dva sú o škole a napísal som ich počas štúdia na vysokej škole. To sa sem ale asi nehodí. Snáď tu nebude veľa chýb. Na to som ja expert. Ak ste to dočítali do konca, tak som rád a vážim si to. Pekný deň to all a nech Vám to hrá. :)



Prístupov 12268
Kvalita článku
(88,6%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Ja, hranie a herné konzoly
[ 11.6.2012] (príspevkov 4)