blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG brucewayne
ČLÁNKY
VIDEÁ
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
BLACK DYNAMITE aka BruceWayne
Black Dynamite



Svetová vojna Z - Bitka o Yonkers
pridal Black Dynamite 21.7. 2011 o 9:12



Toto je preklad a prepis jednej z mojích oblúbených kapitol z audio knihy World War Z od Maxa Brooksa.

 

 

 

Denver-Colorado,USA

 

Môj vlak mešká,zase prebiehala kontrola statiky mostu,ale vyzerá to že Toddovy Waynovy to nevadilo,čakal na mna na nástupišti,tam sme si podali ruky pod pametníkom víťazstva-jedním z najvačsích pametníkov venovaných Svetovej vojne Z. Bol inšpirovaný fotkou na ktorej stojí čata vojakov na new jerseyskej strane rieky Hudson a sú k nam otočený chrbtom mezitým ako pozorujú západ slnka. Môj hostitel je v porovnaní s obrovským pametníkom drobný a ako vačšina chlapov jeho generácie,vyzeral staršie ako by mal. So zvačšujúcou sa plešinou, zostávajúcimi sivími vlasmi a troma hlbokými paralernými jazvami na jeho líci,bolo ťazké uhádnuť, že tento bývalí pešiak americkej armády je stále, teda aspon chronologicky, na začiatku jeho života.

 

 

Interview s Toddom Waynom:

"V ten deň,obloha bola červená,všetok ten dym a sajrajt čo zhorel cez leto zahaloval nebo a okolie sa utápalo v jantárovo-červenom svetle,bolo to ako pozerať sa na svet pekelnými okuliarmi. Tak to vypadalo na Yonkeri ked som sa tam prvý krat vyskytol.

Malé derpresívne priemyselné mesto severne od New Yorku,myslím si že ani vačsina ludí o ňom netušila že existuje,ja som teda vonkoncom o ňom nevedel no toto bolo ako....Pearl Harbor,hmm nie ako Pear Harbor,tam bol moment prekvapenia...skorej ako bitka pri Litte Bighorne,kde sme..no...aspon velenie vedelo čo ide proti nám,lepsie povedané,mali to vedieť.

   Pointa je skrátka v tom že to nebolo prekvapenie.

Vojna,pohotovosť alebo nazvite si to ako chcete,bola už dávno rozbehnutá,veď už pred 3 mesiacmi vypukla panika, určite pametáš si aké to bolo....luďom hrabalo,rozbíjali domy, kradli zbrane,jedlo, strielali po všetkom čo sa pohlo. Zabili pravdepodobne viacej ludi ako požiare,havárie a rôzne ostatné sračky dokopy čo teraz voláme Veľká panika. Myslím že v panike zomrelo viacej ludí ako potom čo zabil Zak.(vojenská skratka pre zombie) Časom som pochopil prečo sa armáde zdal nápad zorganizovať jeden velký odpor proti Zakovy ako dobrá vec.

    Chceli ukázať obyvaťelstvu že ešte stále majú situáciu pod kontrolou a povzdvihnúť morálku obyvateľstva a tak som teda skončil v Yonkeri. Nebolo to najhoršie miesto kde sa postaviť na odpor,časť mesta vyúsťovala do malého údolia,hneď na západ boli kopce za ktorými bola rieka Hudson. Popri našej hlavnej obrannej línií bola riečka pretekajúca k miestnemu závodu na spracovanie dreva a cez ju bola postavená dialnica po ktorej unikali utečenci za ktorými sa vliekly mŕtvy a viedli ich priamo k nám. Bola to prírodná nárazová zóna a bol to vcelku dobrý napad....heh...v ten deň to bol jediný dobrý nápad."

 

Todd si vyťahuje ďalšiu cigaretu,zapáli si a pokračuje v rozprávaní

 

    "Prečo nás nepostavili na strechy? Bolo tam obchodné centrum,zopár garáží,velké budovy s priestrannými rovnými strechami. Mohli celú rotu umiestnit na strechu banky a videli by na celé údolie z bezpečnej vzialenosti od Zaka. Bol tam aj jeden 20 poschodový panelák z každého poschodia bol výhlad na dialnicu,prečo tam neboli strelci v každom okne?? Vieš kde nás strčili?

ROVNO NA ZEM...

ZA blbé vrecia s pieskom do vykopaných jám..

Premárnili sme tolko času,tolko energie pripravovaním týchto nezmyselných palebných pozícii.

"Dobré prostredie na krytie" nám povedali

Prostredie na krytie?? Krytie znamená fyzické ochránenie pred pred strelými zbranami,artilériou alebo niečím podobným....a vyzeralo to tak že ideme proti takému nepriatelovy? Žeby Zak začal používať arty alebo nálety? A aký mal vlastne význam používať toto krytie ked Zak išiel priamo na nás. AKO retardi,VŠETKO NAOPAK.

      Som si istý,že človek vo velení bol jeden z tých imbecilov z West Pointu,nejaký generál ktorý roky trénoval ako obrániť západné Nemecko od Ivana, MUSEL to byť nejaký úzkoprsí imbecil,lebo celá naša obrana bola v štýle statickej obrany,akú používali za čias studenej vojny. Vedel si o tom že sa ešte pokúšali vykopať zákopy pre tanky?? "

 

"Vy ste mali tanky?"

 

   "hehehe ...kámo my sme mali všetko! Tanky,Bradley,Hummre vyzbrojené od 50. kalibru po mínomety-aspon tie boli užitočné.Mali sme na nich aj protiletecké strely Stinger,potom sme mali aj APOB pontónový most,ktorý sme mali určený pre zátoku pri dialnici,mali sme XM vozidla určená pre elektronický boj,vybavené radarmi,rušičkami...do prčic veď sme mali aj FOL zaparkovaný uprostred tohto všetkého.

Načo?

    Veď voda mala tlak a toalety stále splachovali v každom jednom dome! Koľko harampadia sme nepotrebovali,len to vyzeralo všetko pekne a blokovalo premávku.Hmm vačšina vecí tam bola len pre parádu."

 

"Kôli novinárom?"

 

"Pravdaže!

   Každý tretí človek tam bol novinár a ani neviem koľko novinárských helikoptér krúžilo nad nami,ale viem že niektoré zachraňovali ludí z Manhattanu.Ale boli tam hlavne preto aby sme im ukázali našu velkú zelenú mašinu na zabíjanie...alebo aby sme ukázali že aj niektorý boli opálený.Pár strojov nebolo ani prefarbených,stále mali púštnu kamufláž lebo ich narýchlo priviezly z púšte.

Toľko sa tam dalo vynadívať a nie len na vozidlá,aj na nás. Navliekli nás do MOPP,kámo,objemné ochranné obleky čo ťa ochránia pred chemickým útokom alebo rádioaktivitou."

 

"Mysleli si vaši nadriadený že vírus sa prenása vzduchom?"

 

   "Keby to bola pravda,prečo tým nevybavli takžieť novinárov? Prečo ich nenosili naši nadriadený alebo kadekolvek iný za líniou? Oni si nosily pohodlné BDU zatial čo my sme sa potili v pod vrstvami gumy,látky a v nepriestrelnej veste.A mimochodom,ktorému GÉNIUSOVY napadlo nás navliecť do nepriestrelných viest??Kdo potrebuje nepriestrelnú vestu keď bojujete proti živým mrtvolám?

    No a mali sme tu este Net Rigs.Land Warrior Bojový zjednocovací systém. Je to elektronické zhromaždovanie informácií,umožnuje dokonca aby som sa spojil z ludni z mojej jednotky alebo s velením a naopak. Cez olukár si môžeš stiahnuť,mapy,GPS dáta, fotky z prieskumu,presne môžeš nájst svoju pozíciu na bojisku,pozíciu kamošov,nepriatelov....dokonca cez video kameru na svojej zbrani alebo niekoho iného pozrieť čo sa ti deje za chrbtom alebo za rohom. Land Warrior umožňuje každému vojakovy okamžite vediet čo sa deje na velitelstve a to potom ovláda vojakov ako jeden celok.                         Neurocentricke.

Toto slovo som neustále počul od dôstojníkov pred kamerami,neurocentricke a hyper vojna. Husté slová ale sú platné hovno ked sa snažíte vykopať dieru v MOPP obleku,brnení,Land Warrior vybavením a to všetko v najhorúcejší deň počas najteplejšieho leta za poslednú dekádu.Neveril som tomu že som sa dokázal udržať na nohách v momente ked sa Zak začal objavovať.

    Zo začiatku išli roztrúsene.Po jednom,dvoch sa motali medzi autami ktoré upchali opustenú dialnicu,aspon že utečnci už boli evakuovaný.

Ok,to bol další dobrý nápad,vybrat vhodnú pozíciu a evakuovat obyvateľstvo,super robota,nuž ale ostatok...

    Zak začal vstupovať na prvú kill zónu,určenú pre MLRS,tie veci z raketami,videl som len ako letia vzduchom a hlavice sa zopar desiatok metrov pred dopadom rozpadavaju na drobnejsie šasti asi o

velkosti granátu.

MLRS-steelrain

    Protipechotné strely,tie malé časti po dopade na zem alebo opustené autá explodujú,autá okamžite polhtili ohne a znova vybuchovali po tom ako sa plamene dostali do nádrží. Celé to vyzeralo ako malé sopečné erupcie počas ocelového dažda.

Musím priznať,bola to paráda,chalani sa radovali vo vysielačkách,ja taktiež ked som pozoroval ako sa tie svine rozletujú na kúsky.Dá sa povedať že asi 40 alebo 50 zombiekov islo po rozlohe asi pol míle a prvá baráž ich asi 3/4 zabila."

 

"Len 3/4?"

 

   "Yop. A to nás malo hneď znepokojiť.Ocelový dážď trafil každého jedného,roztrhal im telo,vnutornosti a končatiny boli všade,vypadávali im z tiel počas toho ako sa k nám blížili ale headshoty,snažíte sa zničiť mozog,nie telo,pokým majú fungujúce myslenie a nejakú mobilitu...niektorý stále chodi,druhý príliš rozdrvený sa len plazili....ano,mali sme mať obavy,ale nebol na ne čas...

Roztrúsené skupiny sa začali menit na prúd,viac a viac Zakov,tucty sa vliekly popri horiacich autách..             Smiešnia vec o Zakoch je že čakáte že budú oblečený v nedeľných šatách,tak ich média stále ukazujú nie? Obzvlášť zo začiatku,Gees(dalšia skratka) v obleku a šatách alebo ako typicky oblečený American,len...mrtvy.Lenže oni tak vôbec nevyzerali.Vačšina infikovaných,prvý infikovaný,tí ktorý boli v prvej vlne bud zomreli pri liečbe v nemocnici alebo doma vo svojich posteliach.Vačšina bola v nemocničních háboch alebo v pyžamách či blúzkach na spanie.Ďalší v županoch,trenkách alebo úplne nahý,mohli ste im vidiet ich zranenia..zaschnuté skvrny na ich telách,odporné veci ktoré vás rozklepali aj v tej upotenej výstroji.

     Druhý ocelový dažď nemal ani z polovice taký účinok ako prvý,žiadne nádrže už nevzplanuly a zhustený Gees sa vzájomne kryli pred črepinami ktoré by im mohly zasiahnut hlavu.Nebál som sa,nie v tej chvíli,možno my klesla kuráž ale bol som si isty že sa mi vráti ked Zak vstúpy do kill zóny artylérie. Zase,nepočul som že by strielali ale videl som ako dopadaju delostrelecké granáty.Boli to štandartné HE 155,vysoko výbušné črepinové granáty ale narobili ešte menej škody ako MLSR."

 

"A to prečo?"

 

" Poprvé,nemol tam žiadny balónový efekt,keď to blízko vedľa teba vybuchne,sposobí to že všetky tekutiny z tela vyprchajú,praskneš ako nejaký balón,ale to sa nestalo zo Zakom,možno preto že Zak nemá tolko tekutín v tele alebo ich ma skorej ako gel...neviem..no ale nespravilo to ani hovno,tak isto ako SNT efekt..."

 

"Čo je SNT?"

 

"(Sudden nerve trauma) Nervový kolaps,tuším že tak to volajú,je to další z efektov vysoko výbušných stiel, Kolaps je niekedy taký silný že orgány a mozok sa proste vypnú,ako keby vás Boh vypal vypínačom.Má to niečo spoločné s elektrickými impulsami alebo čo...neviem,nie som zasraný doktor."

 

"Ale to sa nestalo?"

 

" Ani raz,nechápte to tak že Zak si len tak preskočil cez baráž,videli sme ako lietali telá roztrhané na kusi,dokonca celé hlavy s očami a čelustami čo sa stále hýbali,vyletovali do vzduchu ako besné,bezpochyby sme ich dávali dole ale nie tak rýchlo a dostatočne vela ako by bolo treba.

    Prúd bol teraz ako rieka,záplava tiel,stonajúcich a tackajúcich,stúpali si po stojich znetvorených a rozmliaždených kamarátoch a hrnuly sa na nás ako spomalená vlna. Ďaľšia kill zóna bola vymedzená pre ťažké zbrane,tanky M1A2, Bradley a ich minuguny a FOTT strelami. Hummre začalie tiež palbu,minomety,rakety a Mark 19 čo je ako gulomet len striela granáty. Comanche nad nami preleteli len zopár stôp,hustili do do nich s Hell Fire a minugunmi a Hydra raketami. Kurva,bolo to tam ako zasraný mlynček na maso,fréza...nič tam nemohlo prežiť som si myslel a na chvílu to vyzeralo ze mám aj pravdu až dovtedy pokým nezačala utíchat palba."

 

"Utíchať?"

 

"Slabnúť,prestávať..

Nikoho to nenapadlo,nikoho. Nech na mňa nevyťahujú reči o škrtoch v rozpočťe alebo problémoch v zásobovaní,jediné čo im chýba je zdravý rozum kurva drát. Ani jedného westpointáka vysokoškolského s medailami napchanými v riti nenapadlo,"Hey,máme vela fainových hračiek,ale máme do nich i dostatok munície?"Nikdo nemyslel na to kolko bude artyléria potrebovať striel aby mohla sústavne ostrelovať ciele,koľko rakiet pre MLRS,koľko kanistrových striel-tanky majú tieto strely,v podstate je to gigantická brokovnica,vystrelujú malé ocelové guličky,nie je to úplne dokonalé,každý Gee zniesol aspon 100 takých guličiek,ale DO šlaka,aspon dačo to spravilo...

Každý Abrams mal tri,TRI..tri z celkového počtu 40.Ostatok boli štandardné výbušné alebo Sub-O.Vieš čo spraví-strieborná šípka-protipancierová uránom obohatená strela skupine chodiacich mrtvol?

NIČ!

 

    Vieš aký je to pocit,vidiet 60 tonový tank čo striela do davu s absolútne nulovým účinkom?? TRI KANISTROVÉ STRELY !! A čo flechettety? To je tá munícia o ktorej neustále počujem,čo má tie malé ocelová šípky čo premení každú strelnú zbran na brokovnicu.Hovoríme o tom ako keby to bol nový vynález ale mi ich používame už tuším...od Kórei.Mali sme ich pre Hydra rakety a Mark 19...len si to predstavte,keby len jedna Mark 19 pálila 315 striel za minútu a každá strela by mala cca 100 šípok,možno by to neodvrátilo vlnu ale..Do pekla...

Palba utíchala,Zak sa stále valil a STRACH...každý ho cítil a rozkazi od veliacich,činy ludí okolo mňa,ten slabí hlas v zátylku hlavy ktorý neustále kňučal,kurva,kurva,kurva...

 

 My sme boli posledná linia obrany,tí čo mali len dorážať nahodných Gee ktorým sa podarilo dostať cez kill zóny. Možno každý tretí čakal že si vystrelí,jeden z desiatich čakal že niekoho dostane. Prišli po tisíckach,prevalili sa cez dialnicu do bočných uličiek,okolo a cez domy.. bolo ich tolko že kvílenie a stonanie bolo také silné že echo sa ozývalo cez vysielačky.Prehodili sme poistky na zbraniach,prišiel rozkaz strielať,ja som mal SAW 249,gulometčík, čo by mal strielať kratke dávky v intervaloch v ktorých stihneš povedať Die motherfucker!Die....

  Tieto dávky nestačili,jednéhu som rozstrielal hruď,videl som ho ako padol na zem,no v zápetí sa postavil znova na nohy a išiel znovu na mňa ako by sa nič nestalo...

...Kámo a keď sa znova postavia....

Robil som čo sa dalo aby som sa ovládal a dávkoval ako sa má,hovoril som si Mier na hlavu,drž sa pokope,len strielaj na hlavu Pri každej dávke som si mrmlal Die motherfucker!Die.Mohly sme ich zastavit,mali sme ich zastaviť! Jeden chlapík s puškou,to je všetko čo treba nie?,profesionálny vojaci,trénovaný odstrelovači..ako sa mohly dostať cez?Stále sa to pýtajú,kritici a vyšetrovatelia ktorý tam neboli,myslia si že je to tak jednoduché...

    Myslia si že ked sme vytrénovaný v profesionálnej armáde skórujeme vždy headshot? Myslia že v tej upotenej kazajke je lahké vymeniť zásobník alebo dať do poriadku zaseknutú zbraň?Myslia si ze po tom ako vidím ako najmodernejšia technika zlyháva a padá skúpo na svoju hypermodernú riť,po 3 mesiacoch Velkej paniky,sledovania ako svet požiera zaživa nepriateľ ktorý by ani nemal existovať tak že si kurva udržím chladnú hlavu a a pevný prst na spúšti??"

 

Wayne do mňa zapichnol ukazovák.

 

"A udržali sme! Darilo sa nám stále plniť rozkaz a Zak draho platil za každý postúpený centimeter! Možno keby máme viac chlapov,munície,možno keby sa nám dá lepšie sústrediť na našu úlohu..."

 

Ukazovák skrútil naspäť do päste.

 

"Land Warrior,vysoko technicky,drahý a vyspelí,zjednocovací vyjebaný Land Warrior!

To čo sme videli pred nami bolo už beztak dost strašné,ale UAV nám ukazovalo aká skutočne je táto vlna velká. Možno sme čelili tisícom ale za nimi boli dalšie milióny.Však sme čelili infikovaným z New Yorku. Toto bola len hlava jedného velkého nemŕtveho hada čo sa končil až niekde pri prekliatom Time Square

To som ani nepotreboval vidiet či vedieť! Ten utiahnutý hlas v hlave už nebol taký utiahnutý KURVA,KURVA,KURVA!!!

Až na to že už nebol len v mojej hlave,bol v mojom slúchadle,zakaždým keď si nejaký hoňáš nevedel ovládať hubu,Land Warrior zaistil aby sme to aj mi ostatný počuli.

-JE ICH PRIVELA

-MUSÍME SA HNED PAKOVAŤ PREČ!!

Niekto z cudzej čaty,neviem ani ako sa volal začal vykrikovať:

-STRELIL SOM HO DO HLAVY A NESKAPAL,NEZOMIERAJÚ KEĎ ICH STRELÍME DO HLAVY!

 

Som si istý že len netrafil mozog,stáva sa to,aj sa mohla gulka zaseknúť v lebke,keby použil vlastný mozog mohlo mu to prísť na um. Panika sa rýchlejšie šíri ako Z bacil.Zázračný Land Warrior umožnil panike rýchlejšie sa šíriť v našich radoch.

-ČO? NEUMIERAJÚ?? KTO TO POVEDAL?STRELIL SI HO DO HLAVY? ...KRISTE,ONI SÚ NEZNIČITELNÝ!!

Po celej sieti sa toto dalo počuť.

-Všetci sklapnite a držte liniu! Nespamujte zbytočne sieť! Povedal starší hlas ale zrazu hlas utopili hlasné výkriky a v mojom sluchátku a určite aj vo všetkých ostatných bol počut zvuk striekania krvy a vybíjania zubov.Patrilo to chlapíkovy pri domoch za líniou,majitelia museli nechať niekolko infikovaných členou rodiny zamknutých v dome keď odchádzali a tlakové vlny z výbuchov oslabili zámky na dverách alebo čo pretože hneď sa vrhli na tohto ubožiaka,jeho kamera na zbrani nahrala všetko z perfektného uhla.

    Boli piati.Muž,žena a 3 deti,zvalili ho na chrbát,muž mu sedel na hrudi,deti mu držali končatiny a pokúšali sa prehrízť mu oblek,žena mu strhla masku a mohly sme vidiet strach v jeho tvári... Nikdy nezabudnem na to ako zreval ked mu žena odhryzla kus brady a spodnú peru.

-SÚ ZA NAMI!!

Niekdo kričal

-VYCHÁDZAJÚ Z DOMOV,LÍNIA PADLA,SÚ VŠADE!!!

Zrazu sa spojenie prerušilo a zaznel znova ten starší hlas:

-DRŽTE SA MINO SIETE!!

  Ale zase sa spojenie prerušilo a na sieti zostalo ticho.Po tomto prešlo len pár sekúnd a nad našimi hlavami sa mi zdalo že preleteli stíhačky,Nevidel som že by zhadzovali dačo lebo som bol priliš hlboko v mojej diere a preklínal Boha ,armádu a moje ruky za to že nedokázali jamu vykopať hlbšiu. Pocítil som že sa zem zatriasla a obloha sa zatemnila,vojaci boli všade,tak isto ako popol a veci letiace vzduchom,niektoré horeli. Zacítil som dačo na pleciach,makke a tažké,prevrátil som sa a bolo to obhorené torzo a hlava ktorá sa ma stále pokúšala pohryznúť,odhodil som ho nabok a padal z mojej diery preč..

    Uvedomil som sa ako pozerám na velký čierny oblak zahalujúci dialnicu,domy a aj našu líniu. To isté robili aj ostatný na línií,vyliezali z dier,otvárali poklopy na tankoch a pozerali na ten masívny oblak temnoty ktorý sprevádzalo strašidelné ticho.Myslel som si že tento moment trvá už hodiny ale potom prišli,cez dym ako v nočnej more malého decka.Z niektorých sa dymilo,podaktorý dokonca horeli,chodili,krývali,plazili sa spolu s čiastočne odtrhnutou spodnou častou tela. Možno jeden z 20 sa bol schopný pohnúť čo nám teda zostáva,hm do pekla,pár tisíc? A za nimi zostával dalsí milión ktorých sa nálet ani nedotkol...

   A vtedy línia skolabovala,nepametám si to všetko podobne,len záblesky.Ludia utekajú vojaci,reportéri... Jeden novinár s velkými fúzami si snažil vybrať svoju berretu z bundy ale nestíhal lebo ho už na zem vrhali traja horiaci Gees. Takiež si mi javí ako reportér násilím otvára dvere na novinárskej dodávke,vyhadzuje z nej blondínku a pri pokuse naštartovať ich oboch prejde ustupujúci tank.

     Dva novinárske vrtulníky sa zrazili a pokropili nás dažďom črepín. Jeden z pilotov Comanchu,nádherny odvážny skurvysyn,nasmeroval svoju vrtulu na prichádzajúcich Zakov ale zachitil auto s rachotom sa zrútil do masy tiel a vzápätí explodoval. Stielba,náhodná strelba,jednu gulku som chytil do mojej nepriestrelnej vesty,mal som pocit že sa rozbieham proti stene aj ked som stál na mieste.Zvalilo ma to na prdel,nemohol som dýchať a nejaký idiot predomna hodil oslepovák.Svet bol biely a v ušiach mi zvonilo cítil som ako ma niečo chytá,kopal som kryčal,ale nemohol som počuť vlastný hlas.

    Viac rúk,pevnejšie ma držali snažili sa ma niekam odvliecť,kopem,nadávam,plačem zase kopem,zrazu mi päsťou niekdo udrel do brady a knokautoval ma ale bol som už v pohode,boli to moji parťáci.Zak by mi nebuchol pasťou,odtiahli ma do najbližšieho Bradley,vrátil sa mi zrak ale videl som len pásik svetla čo hneď zmyzol po tom ako zatvorili dvere transportétu."

 

 Wayne si vytiahol ďalšiu cigaretu,ale dal hu naspäť.

 

"Viem že profesionálny historici radi tvrdia že bitka o Yonkers bola katastrofické zlyhanie modernej techniky a potvrdzuje staré vojenské príslovie " Armáda,ktorá bojuje jednu vojnu nebude pripravená na tu dalšiu"...ja si však myslím ze je to kravina. Jasné že sme neboli pripravený,trening,náradie,všetko o čom som rozprával,bol to jeden velký Mega bordel.Ale to čo naozaj sklamalo nebolo nič z toho čo sa nachádzalo na línií,zbraň  čo je stará ako....ako vojna sama, je to strach kámo,strach.

   A nemusís byt ani génius na to aby si prišiel ze bojovanie nie je o tom aby si niekoho zabil alebo zranil,je to o tom aby si ho dostatočne zastrašil a on sa potom vzdá.Zlomiť im ducha,po tom ide každá úspešná armáda.Od malovania tvárí cez blitzkrieg po ...ako volame 2 vojnu v zálive? Šok a hrôza? (shock and awe)

    Perfektný názov,šok a hrôza. Ale čo ak nepriatela nejde zastrašiť? Biologicky sa to proste nedá a to sa stalo v ten den pri New Yorku. To bolo to zlyhanie za ktoré sme takmer prehrali celú prekliatu vojnu.Fakt že sme nemohly zastrašit Zaka sa ako bumerang vrátil priamo k nám a namiesto zastrašovania Zaka,Zak zastrašil nás! Zak sa nebojí! Nech vykonáme čokolvek,ked ich zabijeme hocikolko,on sa nikdy nezlakne,nikdy. Yonker bol určený na to že sme tam mali navrátit sebadôveru americkému ľudu,ale namiesto toho sme im prakticky povedali,Bozaj ma v rit,dovy dopo.

    Nebiť Juhoafrickáho plánu,pravdepodobne by sme teraz všetci stenaly a motali sa tu. Posledná vec čo si pametám bola že Bradley sa začal kotúlať ako autíčko od Hot Wheels,neviem kde to buchlo ale určite to bolo blízko.Keby ma neodtiahly od tadial a zostal by som tam stáť,takto pekne by sme sa dnes nerozprávali. Videl si niekedy učinky Termobarickej bomby?A ani nikdy si sa o nich nepýtal nikoho s hviezdami na pleciach?

  Vsadím na to svoje gule že ti nepovedia pravdu.Budeš počuť o vysokej teplote a tlaku,rozrastajúcej sa ohnivej guly,čo doslova,ničí a páli všetko čo má v ceste.Teplo a tlak,to znamená termobarické,to znie dostatočne odporne,že?O čom ti nič nepovedia,je okamžitý následok.Vákum čo vznikne po explózií,vysaje z plúc tých čo prežili všetok vzduch alebo,toto nikomu nedajú za pravdu,vyrve plúca von z úst a určite neexistuje nikdo kdo by mohol prežiť takýto horror lebo inak by sa Pentagonu nedarilo tak dobre kryť pravdu.

  Ale ked budete vidiet Gee,alebo chodiaceho specimena a budú im trčať a hompálať sa plúca z úst,určite im dajte moje čislo,vždy sa rád zoznámim s veteránom z Yonkersu.



Prístupov 5674
Kvalita článku
(98%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Love, Love Never Changes 2
[ 24.8.2012] (príspevkov 12)
MILITARY č.15 Afganistan 2/2
[ 11.6.2012] (príspevkov 12)
MILITARY č.14 Afganistan 1/2
[ 3.6.2012] (príspevkov 12)
Love, Love Never Changes
[ 13.5.2012] (príspevkov 12)
My little apocalypse
[ 5.5.2012] (príspevkov 10)
Zombie Handjob: Exodus
[ 12.3.2012] (príspevkov 10)
Zombie Handjob 4
[ 2.11.2011] (príspevkov 28)
Zombie Handjob 3
[ 18.10.2011] (príspevkov 15)
MILITARY č.13(Stalingrad)
[ 10.10.2011] (príspevkov 17)