blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG kamil2310
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Kamil2310 III



Stavba herného brnenia časť 1. Maska 1/3
pridal Kamil2310 III 20.4. 2012 o 18:08



 

Zdravím, volám sa Kamil a týmto blogom by som chcel vám ukázať stavbu brnenia od základov.

Je to tiež môj prvý pokus takže ak by vás to zaujalo a pustili by ste sa do toho snaď sa poučíte z mojich chýb. Budem sa snažiť zo začiatku ukázať dva spôsoby výroby o ktorých viem (určite ich je viac vrátane 3D tlačiarni). Stavba takého brnenia bude vyžadovať nervy z ocele, plnú peňaženku a hlavne odhodlanie ho dokončiť. Chcem blog pravidelne updatovať každým krokom ktorý spravím, a možno vniesť aj trocha video materiálu. No videa bude pomenej keďže nemám dobrú výbavu (historickú zrkadlovku so 128 MB pamäte ) takže budú maximálne troj minútové vstupy, ale naozaj pojde iba o rýchle ukážky. Chcem aby to tu spĺňalo svoju rolu, a bol to taký step by step guide. Nechcem aby ste kopirovali úplne moje pohyby aby ste si aj sami zaexperimentovali. Taktiež budem možno brzdený svojím finančným stavom. Či už sa vám to bude zdať ťažké ľahké, podľa mňa to nieje vôbec drina.Teraz keď už máme 501 légiu na Slovensku tak môže to niekoho naviesť na výrobu brnenia stormtrooperov. Pre zaujimavosť jeden vytvoril životnú repliku gravity gunu z half life série, vyšla ho na cca 500 dolárov a predal ju za 22 000. Takže keď budete v tom naozaj dobrý (oveľa lepší ako ja), tak si môžete cez e-bay slušne privyrobiť.

 

Toľko k úvodu, teraz k výrobe.

 

Výroba masky má tri také fázy. 1. Lepenie 2. Spevňovanie a 3. Farbenie/Lakovanie

 

Môžete si z papiera hneď urobiť celý set, ale odporúčam po jednej časti robiť  lebo vkuse strihať a lepiť by vás hneď prešlo, chce to aj občas nejakú zmenu práce. 

Budem sa teraz venovať prvej fáze. Keď už sa rozhodnete si vyrobiť nejakú masku/brnenie/zbraň alebo hocičo iné lebo praktický nasledujúce postupy sa dajú použiť na všetkom tak treba vedieť názov brnenia (veci). V mojom prípade je to Mark VII aquilla (space marine). Do googlu jednodúcho zadajte „Pepakura Mark VII aquilla“ alebo stačí dať názov univerza „Pepakura Space Marine“. Prečo Pepakura ? Je to program ktorý vám to brnenie vytlačí. Je tuším free na internete ale pirát sa vie vynajsť .

Po tom čo budete mať nainštalovanú Pepakuru a stiahnuté brnenie tak jednoducho otvorte Pepakuru a otvorte cez ňu to brnenie. Uvidíte 3D model ako bude vyzerať a napravo rozloženie jednotlivých častí. Nastavte si settings—printer settings tak ako to bude na priloženom obrázku, aby ste mohli vidieť jasne a zreteľne čiary. Vytlačte to.

Teraz nasleduje strihanie a lepenie. Mnohý z vás ak ste už skladali niečo podobné z časopisov

tak problém nebudete mať. Pre mňa to bola prvá vec čo som takto strihal a lepil ale na piatej strane

už mi to celkom išlo. Každopádne dobrá rada, budte opatrní a trpezliví lebo to dopadne ako moja prvá maska. Ak už budete robiť len tak že „čím skôr to zrobím tak pôjdem do postele“ rovno to odložte a chodte spať lebo istotne niečo pokašlete. Takže pekne krásne pomaly strihajte po plných čiarach a ohýbajte (DO OBOCH STRÁN !!!) po bodko-čiarkovaných čiarach.

 

Papier ? Robí sa to na normalných A4, tie sa potom tvrdia takže sa nebojte že svoju masku prisadnete a nebude 

 

Aký typ lepidla použiť na lepenie ? Je to na vás. Prvú masku som lepil s normálnym tekutým na papier ale potom som robil chybu že som to lepil lepiacou páskou ( V ŽIADNOM PRÍPADE LEPIACU PASKU NEDÁVAJTE!!!). Teraz druhú čo robím lepím s takou lepiacou tyčinkou, aj keď tá ma trocha slabšiu výdrž ale potom sa chystám to pretrieť z vnútra s lepidlom na drevo ktorý tie kontakty rozlepta (dúfam) a spojí.

Alebo tiež sa dá priamo s tým lepidlom, no pre amatéra ako som ja je lepšia druhá šanca pri lepení. Teraz k tej lepiacej páske. Prečo nie lepiacu pásku ? Lebo znemožní druhý krok kedy musíte robiť s polyesterovou živicou ktorá nechytá na mastné povrchy. 

Celkové náklady na prvú fázu sú minimálne, ide iba o papier nožnice a lepidlo.

 

Tu bude závisieť ako bude vyzerať celá maska, lebo aj ten najmenší rozdiel na stranách masky vám potom sťaží druhú fázu. Nerovnosti spôsobia že nebude symetrická na stranách. Jasne že dá sa to ospravedĺniť ako nejaký battle damaged custom armor. Odporúčam si prvú masku zrobiť iba tak na rýchlo keď v tom nemáte skúsenosti aby ste potom pri druhej čo budete už trpezlivo robiť videlo, čo kde ide, čo má byť ako ohnuté etc...

 

Koľko potrvá celá prvá fáza ? Podľa vašej šikovnosti jasne že ale vyše 10 hodín určite, mne prvá maska zabrala cca 13 hodín dokopy a druhú už robím 16 hodín a ešte mám trocha lepenia s ňou, ale zato vyzerá určite lepšie ako tá prvá.

 

Toto je celé zhrnutie a rady do prvej fázy, step by step video nebudem robiť lebo neviem kto by nepochopil lepenie čísielok navzájom. Keď dokončím lepenie druhej masky, 

 

 

Akekoľvek otázky kľudne môžete napísať, s radosťou odpoviem 

 

Stránky ktoré sa venujú 

http://z6.invisionfree.com/Obscurus_Crusade/index.php?

http://www.405th.com/forum.php

na týchto dvoch fórach môžete najsť návody

alebo tu je jeden chlapík ktorý tiež si pravidelne updatuje fórum ale iba

fotkami http://www.thereplicapropforum.com/f24/my-1st-attempt-pep-costume-126987/



Prístupov 8218
Kvalita článku
(99,3%) hlasov 14

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Brnenie Space Marine, obrázky mimo masky
[ 21.6.2012] (príspevkov 9)
Stavba herného brnenia časť 2. Maska 2/3...
[ 26.4.2012] (príspevkov 11)
Stavba herného brnenia časť 2. Maska 2...
[ 22.4.2012] (príspevkov 11)
Stavba herného brnenia časť 1. Maska 1...
[ 20.4.2012] (príspevkov 20)