blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dristal
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
drístal



RÉBUS.
pridal drístal 1.6. 2012 o 8:53

Je tu jedna vec ktorej nerozumiem. Keď ma v mojom živote stretnú veci ktoré sa ma nejako týkajú alebo ma zaujímajú a celkom im nerozumiem,  tak samozrejme vynaložím nejaké to úsilie  na to aby som pochopil.      Doteraz to vždy fungovalo!  Mám o niečo mladšiu sestru ktorá sa rozhodla pre štúdium medicíny a sníva o práci dermatológa. A tomu teda naozaj nerozumiem.   Vždy som si myslel že človeka pri výbere hlavne  intelektuálneho povolania,  musí niečo osloviť,! Niečo ho zaujať, proste chytiť za srdce!  Viete ja som si dokázal predstaviť  a zdôvodniť  hocijaké  iné povolanie.  To je jedno,     povedzme taký architekt!  Architekt je podľa mňa človek, ktorý pred tým ako začal študovať architektúru,  musel vidieť  prekrásne budovy,  musel obdivovať nádherné stavby, oblúky , klenby a neviem čo všetko ešte, a povedal si „ tak toto je nádhera,    toto raz chcem študovať“  Dobre, pochopil som architekta!

Alebo  taký politik.  Politik je podľa mňa človek ktorý pred tým ako vstúpil do politiky  tak musel vidieť  nádherný svet plný provízií, musel vidieť  že sa bude denne pohybovať  po mäkučkej pôde korupcie!  Videl že je to zamestnanie na ktoré nepotrebuje  odborné vzdelanie, (ekonóm, právnik atď)  úplne stačí keď v minulosti vedel hrať dobre hokej, alebo bol futbalový  rozhodca či automobilový pretekár.  Videl aj to že je to z našich daní kráľovsky zaplatená  práca, ktorá dokonca nepozná pracovnú dochádzku    a toto celé     lemované poslaneckou  imunitou!   A povedal si! Tak toto je nádhera!  Nevadí že o politike  neviem nič, ale  CHCEM BYŤ POLITIK!!!   Dobre, pochopil som aj toho politika.

 

Dokonca si živo dokážem predstaviť  čo musel vidieť  pred svojím rozhodnutím študovať aj taký gynekológ.  Predpokladám že asi každý si vie predstaviť čo také videl, preto to nebudem ďalej opisovať. Inak môžem vám povedať, ja som tiež také veci videl ale nerozhodol so sa to študovať, napriek tomu že sa mi to páčilo a to z jediného dôvodu. Ja keby že som sa mal stať gynekológom tak som presvedčený že toto by bola práca ktorá by zo mňa celkom iste urobila ťažkého workoholika a to ja nepotrebujem!   Ja netúžim byť stále iba v práci, alebo si ešte túto prácu dokonca nosiť domov! Nie, to je hrozná predstava! Ja chcem  aby som po práci chodil s priateľmi na pivo, do kina atď.

Teraz trochu mimosúťažne, viete ako sa pozná len tak voľným okom na ulici v MHD to je jedno kde, taký gynekológ workoholik?  Ani ja som to nevedel ale už to viem! Poznáte ho podľa toho že má velice chlpatý nos aj uši! Z čoho už aj logicky vyplýva že je to človek, ktorý má vagín plnú hlavu.

No ale jedno čomu stále nerozumiem je tá moja sestra a ten jej sen byť dermatológ. Ja neviem, vie mi niekto povedať  kde ona mohla vidieť tak krásne a očarujúce akné? Také nádherné hnisavé chrasty a ekzémy že sa ich rozhodla študovať?



Prístupov 2196
Kvalita článku
(26,7%) hlasov 6

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
RÉBUS.
[ 1.6.2012] (príspevkov 9)
CHOROBA.
[ 15.2.2012] (príspevkov 9)
Bojím sa
[ 23.10.2011] (príspevkov 8)