blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG addihash
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Môj najobľúbenejší herný hrdina.
ADDIHASH



Môj pohľad na Assassins Creed sériu
pridal ADDIHASH 26.7. 2012 o 9:46



Značku Assassins Creed (dalej len AC) som sa prývkrát zaregistroval, keď vyšiel prvý teaser na AC1. Vyzeral neskutočne, až som si vravel, že také pohyby a herné mechanizmy v jednej hre predsa nemôžu fungovať. V tej dobe som mal však iba slabší počítač, čiže so zahraním tejto hry som sa musel rozlúčiť. Potom som na nejakú dobu s assassinom stratil kontakt.

 

Po nejakom čase, keď ma už hranie (resp. nehranie, kvôli HW požiadavkám nových hier) na PC omrzelo, rozhodol som sa kúpiť skrinku s menom XBox360 Elite. V tej dobe už bol nejaký ten rok na trhu a všetky jeho detské choroby boli už odstránené ;o) Zhruba v tej dobe som začal dosť často navštevovať jeden známy shop s hrami a začal sa hojne zásobovať novými hrami. Pri jednej takejto návšteve ma upútala jedna krabička. Mala na sebe vyobrazeného assassína v bielej kapucni, ale nebol to Altair...

 

Prvá hra zo série AC, ktorú som si teda zaobstaral bola AC2-Complete Edition, ktorá už obsahovala nepochopiteľne vypustené posledné dve sekvencie. Tak som začal hrať - a čo vám budem hovoriť - táto hra ma do seba absolútne vtiahla - príbehom, postavami, zápletkou, hernými mechanizmami - proste všetkým. A práve tu sa zrodila moja láska k tejto sérii. 

 

Eziova Trilógia

 

Ezio Auditore da Firenze - meno na ktoré určite nikdy nezabudnem. Charizmatická postava, s ktorou sme začínali prakticky od jeho narodenia, vďaka čomu som si k nej vytvoril takpovediac citový vzťah. Prežili sme s ním v hernom svete naozaj skoro celý život. Od prvej zrady usporiadanej templármi voči jeho rodine, kde Ezio vlastne zistil že jeho otec bol asasín, jeho cestu za pomstou naprieč Talianskom v AC2, dobrodružstvá v Ríme po ďalšom zlomovom momente v jeho živote v AC:Brotherhood, až po cestu na blízky východ po Altairových stopách v AC:Revelations. Musím povedať že na konci AC:R som cítil nostalgiu, pretože som vedel, že toto bolo uzavretie Eziovho príbehu.

 

Altair

 

Po dohraní AC:Brotherhood som dostal chuť vyplniť čakanie na nového asasína a rozhodol som sa že vyskúšam prežiť aj Altairov príbeh, ale musím povedať, že Altair mi až tak k srdcu neprirástol. Možno to bude tým, že som sa s ním "stretol" neskôr ;o) Tým nechcem povedať že to tiež nie je chlapík s dávkou charizmy. Skúsil som si aj PSP odbočku AC:Bloodlines, kde bola opísaná Altairova cesta na Cyprus po udalostiach v AC1. Nebolo to síce nič úchvatné, ale na doplnenie informácií o Altairovom živote to stačilo.

 

Knihy so série

 

Po nejakej dobe sa k nám dostali aj preložené knihy, resp. prvá kniha, ktorá mala názov Assassins Creed Renesance a opisovala a rozširovala dej z hry AC2. Neskôr sa ojavili aj Assassins Creed: Brotherhood podľa rovnomennej hry, no a zatiaľ posledná preložená knižka Assassins Creed: Tajná krížová výprava (v originále Secret Crusade). Táto opisovala celý Altairov príbeh (t.j. AC1 a AC:Bloodlines). 

Momentálne horlivo očakávam preklad zatiaľ poslednej knižky zo série Assassins Creed: Revelations.

 

Nový zabijak na obzore

 

Ako už každý fanušik série vie, pomaly prichádza ďalší z rodu asasínov - Connor. Spolu s ním sa dej presunie z Európy a Blízkeho Východu za Atlantik, do obdobia formovania spojených štátov amerických.

Sám som zvedavý ako táto cesta za oceán dopadne, ale ako fanúšik série dúfam že dobre. Snáď bude mať Connor aspoň zlomok Eziovej charizmy ;o) Každopádne - nechajme sa prekvapiť.



Prístupov 7785
Kvalita článku
(93,3%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Môj pohľad na DEAD SPACE 3 DEMO
[ 23.1.2013] (príspevkov 4)
Mojich TOP 5 hier roku 2012
[ 22.1.2013] (príspevkov 3)
Môj pohľad na Assassins Creed sériu
[ 26.7.2012] (príspevkov 8)