blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG addihash
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Môj najobľúbenejší herný hrdina.
ADDIHASH



Môj pohľad na DEAD SPACE 3 DEMO
pridal ADDIHASH 23.1. 2013 o 10:04



EA Games, firma mnohými nenávidená, inými obdivovaná. Je síce pravda, že sériu Need for Speed posúvajú smerom, ktorá sa väčšine skalných fanúšikov protiví, ale na druhej strane vydávajú také kvantum značiek z ktorých si vyberie svoj žáner snáď každý. Nájdeme u nich naozaj všetko - závodné hry, First Person Shooters ako napr. Battlefield, Crysis, športové hry ako NHL, NFL, NBA, FIFA, RPGčka Dragon Age a Mass Effect a v neposlednom rade takisto komerčne veľmi úspešnú sériu Sims a takisto SimCity. A nakoniec sa dostávam k svojmu favoritovi, sérii Dead Space. Nespomenul som ale ešte jednu sériu - Army of Two, z ktorej si tretí Dead Space prekvapivo vypožičal režim kooperácie, avšak iba v online režime.

 

A týmto sa konečne dostávam k téme a tou je samozrejme tretí Dead Space. Ocitneme sa na zasneženej planéte menom tau volantis, kde kedysi dávno dokázali nejakým spôsobom potlačiť hrozbu necromorfov. Preto sa sem konieckoncov Isac vydal, po ceste sa ale niečo zvrtne a my sa ocitáme v koži Isaaca zaveseného dolu hlavou v tom, čo bolo kedysi vesmírnym plavidlom.

Grafika je veľmi podobná druhému dielu, ale sú tu samozrejme pridané efekty, kedy sa s Isaacom brodíte po kolená v snehovej netelici - vizuálne veľmi pekne spracovanej. Vyskúšame si aj základné craftovanie zbraní, kde si môžeme zostaviť zbraň presne podľa svojho gusta, čo je v sérii novinka.

Novinkou je aj vyššie spomínaný kooperačný režim, kedy vás hra pripojí k už hrajúcemu človeku (pri dosiahnutí chceckpointu) ako Johna Carvera. Ten, narozdiel od Isaaca nie je inžinier, ale dôstojník EDF (Earth Defence Force). Jeho suit je ladený do červena a RIG a stasis moduly má narozdiel od Isaaca modro podsvietené. Osobne sa mi viac páčilo hranie v cooperácii s druhým hráčom, kedy postavy spolu komunikujúi a dokonca spolupracujú aj pri quick time eventoch. Určite teda stojí za to si demo skúsiť aj v singli, aj v coope (to isté sa bude samozrejme týkať aj plnej hry). 

Demo síce nie je bohvieako dlhé, zaberie vám približne 20-30 min., ale ako ochutnávka to bohato stačí. Stihnete v ňom jeden QTE, jednu bitku s dosť veľkým Necromorphom, zastrieľate si aj na zopár ľudí (čo je v sérii novinka) a jeden kombo súboj - ťažobný vrták + banda necrákov. Zaujali ma taktiež nekráci, ktorí vznikajú priamo pred vami z mŕtvych vojakov, pričom títo po vás aj strieľajú - takisto novinka.

K demu nemám žiadne výhrady, svoju funkciu splnilo dokonale. Ak by som nebol pre kúpu rozhodnutý, tak po dohraní ochutnávky určite som. 

Na záver by som iba dodal, že hra vychádza už onedlho, 8. februára 2013 a určite sa bude jednať o môj prvý herný kauf v tomto roku a už sa neviem dočkať ako v koži Isaaca, resp. Carvera budem kosiť necromorphskú hrozbu na novej planéte.



Prístupov 3950
Kvalita článku
(70%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Môj pohľad na DEAD SPACE 3 DEMO
[ 23.1.2013] (príspevkov 4)
Mojich TOP 5 hier roku 2012
[ 22.1.2013] (príspevkov 3)
Môj pohľad na Assassins Creed sériu
[ 26.7.2012] (príspevkov 8)