blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG addihash
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Môj najobľúbenejší herný hrdina.
ADDIHASH



Mojich TOP 5 hier roku 2012
pridal ADDIHASH 22.1. 2013 o 15:17



5. miesto

Assassins Creed III

 

Ešte pred vydaním som si myslel, že práve assassin bude kraľovať môjmu rebríčku. Nestalo sa tak. Nemôžem povedať že by bola hra vyslovene zlá, akurát mi prišlo že sa venovali viac všetkému inému, len nie téme assassin. Nechápte ma zle, hru som si užil, ale jednoznačne som od nej čakal viac, ako mi ponúkla. Snáď sa aj pri treťom diely dočkáme "datadiskov" typu Brotherhood a Revelations. Určite by bolo zaujímavé sledovať Connora ako skúseného assassina.

 

 

4. miesto

Forza: Horizon

 

Konečne dorazil na Xbox poriadny open-world racing. Na túto hru som sa osobne tešil moc, pretože už ma závodenie na klasických tratiach v hre Forza 4 začalo trošku nudiť. Štvrtá Forza je naozaj vynikajúca hra, ale vždy som chcel vedieť, ako vyzerala na otvorených cestách. Prehnať tak Lamborghini Sesto Elemento po poriadnej dialnici, to by bola paráda. No a zrazu to šlo. Neskutočne si užívam jazdu pri zapadajúcom slnku, nočné preteky v uliciach, ale aj volovinky typu závod s helikoptérou alebo dvojplošníkom. Forza: Horizon ma skutočne nesklamala a môžem ju iba odporučiť.

 

 

3. miesto

Mass Effect 3

 

Osobne som nevidel nič hrozného v zakončení trilógie tak, ako to zamýšľali autori. Síce rozumiem, že niektorí hráči potrebovali dosať polopatistické vysvetlenie, alebo očakávali rozprávkový happyend, ale ja si myslím že hru zakončili bravúrne. Hra mala v sebe tú správnu atmosféru, s pocitom beznádeje. Reaperi proste udreli naplno a v celom známom vesmíre. Prakticky žiadna rasa neostala ušetrená. Shepard sa rozhodol zjednotiť všetky rasy proti spoločnému nepriateľovi, síce klišé, ale myslím že tu to určite zafungovalo. Určite dôstojné zakončenie príbehu commandera Sheparda.

 

 

2. miesto

Halo 4

 

Dá sa povedať že Halo, narozdiel od assassina moje očakávania nielenže splnilo, ale dokonca výrazne preskočilo. Štvrtý diel série, ktorý odštartoval novú trilógiu naozaj stojí za to. Možno som bol jeden z mála, ktorý veril že štúdio 343 nespraví hre Halo hanbu. Bungie dostalo naozaj skvelého nástupcu. Soundtrack je opäť vynikajúci, ako pri všetkých Halo hrách. Grafika od Halo 3 skočila výrazným krokom vpred. Pri niektorých scenériách som nechápal ako niečo také dokázali vyžmýkať z toho starého železa. Hrateľnosť opäť na jednotku. Myslím si, že ostatné hry v žánri FPS by sa mohli učiť, ako má správna FPSka vyzerať práve na hre Halo. CGI animácie sú taktiež dokonalé. Samostatnou kapitolou je Spartan Ops. Vôbec som nevedel čo od toho čakať, ale chytilo ma neskutočne. Prichádzať každý týždeň s novým obsahom zdarma, klobúk dole páni a dámy od 343. Halo 4 je určite povinná záležitosť pre každého majiteľa konzoly XBox360.

 

 

1. miesto

Max Payne 3

 

Musím sa priznať, že od Maxa som toho veľa neočakával. O to viac ma prekvapil. Musím povedať že pri žiadnej hre som sa tento rok tak nebavil. A určite to nie je tým, že by bol príbeh zábavný. Je poriadne pochmúrny, ako aj v predošlých dieloch. Bullettime funguje skvele, navyše sa v ňom môže max otáčať o 360 stupňov a stáva sa  tým naozaj smrtiacim strojom. Dizajn levelov je skvelý. Ani raz sa mi nestalo, že by som mal pocit stereotypu. Navyše hra obsahuje také množstvo rozmanitých zbraní, že si vyberie naozaj každý. Máte aj možnosť objavovať zlaté časti z každej jednej zbrane v hre a tak si vyskladať svoj golden gun, milé spestrenie, kosiť nepriateľov zlatou brokovnicou, poprípade si vystreliť pár rakiet zo zlatého RPGčka. Čo je skvelé je, že základné herné princípy ostali rovnaké, nie ako pri assassinovi. Čiže ostáva bullettime a takisto neustále hltanie painkillerov. Povedal by som dokonca, že interface je rovnaký ako v MP2, čo ale určite nie je na škodu. Kto sa považuje za hráča a ešte nehral tretieho Maxa Payna nech to rýchlo napraví, robí veľkú chybu.




Prístupov 4409
Kvalita článku
(93,3%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Môj pohľad na DEAD SPACE 3 DEMO
[ 23.1.2013] (príspevkov 4)
Mojich TOP 5 hier roku 2012
[ 22.1.2013] (príspevkov 3)
Môj pohľad na Assassins Creed sériu
[ 26.7.2012] (príspevkov 8)