blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG kralsamanov
ČLÁNKY
VIDEÁ
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
naruto uzumaky 007



namikaze
pridal naruto uzumaky 007 28.2. 2009 o 14:48

Namikaze Minato (Štvrtý Hokage)

Upozorňujem, že tento článok môže obsahovať informácie, či udalosti z deja.

Namikaze Minato

Namikaze Minato bol štvrtý hokage v Skrytej Listovej dedine. Mal žlté vlasy, modré oči a krvnú skupinu B. Bol známy taktiež pod prezývkou “Žltý blesk z Listovej”. Túto prezývku získal vďaka jeho špeciálnej technike Hiraishin no Jutsu (technika lietajúceho boha hromu). Táto technika mu umožnovala teleportovať sa na rôzne miesta za použitia špeciálnej pečate a môže byť použitá na rôzne dlhú vzdialenosť. Podmienkou však je, že musí presne vedieť, kam chce ísť.

 

Nikto skoro nikdy nevidel Minata v boji, ale aj napriek tomu, mali nepriateľskí ninjovia počas tretej vojny ninjov rozkaz. Tento rozkaz znel: Ak uvidíte Žltý blesk, okamžite odtiaľ utečte tak rýchlo, ako to len bude možné. Niektorým sa utiecť nepodarilo a preto skončili ľahko porazení. Minato dokázal poraziť aj viac nepriateľov naraz.

Minatova hlava na Hore Hokageov

Pred pätnásť a pol rokom (12 rokov od začiatku seriálu), zapečatil Minato Kyuubiho (deväťchvostý líščí démon) za použia techniky Fuuinjutsu Shiki Fuujin (v preklade Zapečatenie démonickej duše) do svojho, práve narodeného, syna Uzumaki Naruta. Pre úspešné ukončenie tejto techniky treba mať veľkú zásobu chakry a fyzickú výdrž. Táto technika si však vyžaduje veľmi krutú obeť, a to život toho, kto túto techniku použije.

Minato pred smrťou požiadal o to, aby ľudia v Narutovi nevideli len monštrum, ale aby ho považovali za hrdinu, ktorý ochránil dedinu pred istou skazou. Toto želanie sa mu však nesplnilo, pretože Naruta všetci, až na Tretieho hokageho a neskôr pár ďalších ľudí, nenávideli.

Tím Jiraiya

Minatov učiteľ bol jeden z troch legendárnych Sanninov – Jiraiya. Tvorili trojčlenný tím, taký istý ako tvorili Sakura, Sasuke a Naruto. Avšak zvyšní dvaja členovia sú neznámi, pretože v anime, ani v mange o nich nebolo doposiaľ nič napísané. Vzťah Jiraiyu a Minata bol veľmi dobrý, pretože to bol práve Minato a Uzumaki Kushina, kto chceli, aby bol Jiraiyia krsný otec Naruta. Veď aj Naruto je meno, ktoré vymyslel pre hlavnú postavu svojho diela Jiraiya. Meno Naruto vymyslel, keď bol v obchode, kde predávajú ramen. Napokon Minato Jiraiyu presvedčil a stal sa jeho krsným otcom. Keď Jiraiya učil Naruta používať Kyuubiho chakru a zhodil ho z útesu, tak vyslovil “Odpusť mi štvrtý”.

Tím Yondaime

Keď sa stal Minato jouninom, tak bol pridelený do tímu Hatate Kakashi, Obito Uchiha a Rin. Neskôr sa stal vodcom tohto tímu Kakashi a Minato išiel sám do boja.

Ako sme si mohli všimnúť, Minato vedel použivať aj Kuchiyose no Jutsu (Povolávacia technika). Tak ako jeho syn a učiteľ, aj on povolával žaby. Aj pri tom ako zapečaťoval Kyuubiho do Naruta, tak stál na žabom šéfovi Gamabuntovi.

Asi najvýznamnejšiu techniku, ktorú Minato vytvoril, bol Rasengan (Rotujúca sféra). Túto techniku sa mu nanešťastie nepodarilo kompletne dokončiť. Na vytvorenie Rasenganu, ako ho poznáme, potreboval tri roky, pričom jeho syn Naruto túto techniku zvládol za jeden týždeň. Minato naučil rasengan svojho učiteľa Jiraiyu a svojho žiaka Kakashiho. Ani jeden z nich takisto nedokázal techniku dokončiť. Až teraz jeho syn Naruto čiastočne dokončil rasengan. Za použitia vzdušného elementu vytvoril: Fuuton RasenShuriken.

Jediný, kto dokáže prekonať Minata je len jeden, a to je Naruto, pretože otca môže prekonať len syn.

Základné informácie

  • Hodnosť: Hokage
  • Vek: po smrti
  • Učiteľ: Jiraiya
  • Tím: Tím Jiraiya (Namikaze Minato a dvaja neznámy); Tím Yondaime (Hatake Kakashi, Rin, Uchiha Obito)



Prístupov 1257
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
naruto parody
[ 20.4.2009] (príspevkov 0)
kung fu panda
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
uzumaki naruto
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
sasuke
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
tsunade
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
jiraiya
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
kakashi
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
sakura
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
shikamaru
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
namikaze
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)