blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG crysisclovek
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
crysis-clovek



Moji najobľúbenejší hudobní interpreti
pridal crysis-clovek 25.8. 2012 o 0:08



Tento rebricek je v podstate o kapelach, ktore pre mna znamenaju najviac, nie je to o objektivnom posudzovani, ci tu nemala byt nejaka ina kapela, popripade ci by si nejaka nezasluzila byt vyssie v rebricku a podobne veci. Je to ciste moj uhol pohladu. Vybral som 12 interpretov, ktorych pocuvam najcastejsie a ktori zadefinovali moj hudobny smer. Kedze som skorej rockovo ladeny, vsetci intepreti hraju rock (ci uz folk rock, hard rock, classic rock alebo dokonca metal).

 

12.  CAST

Cast je starsia Liverpoolska rockova kapela. Mnohi z vas ju asi nepoznaju, kedze tato kapela nikdy nepritahovala vyraznejsiu medialnu pozornost. Niekomu z vas je mozno zname meno John Power, frontman kapely, ktory pred tym, ako zalozil CAST hraval v kapele The La´s, ktora je znama hlavne vdaka svojmu hitu "There she goes". Cast je ale podla mna lepsi vyber. Je to kapela ktoru som zacal pocuvat priblizne pred 5 rokmi ked som ju objavil na internete. Ich najlepsi song je podla mna "Sandstorm", no ich najznamejsi je sladak "Walkaway". Kazdemu fanusikovi prijemnej rockovej a britpopovej hudby odporucam.

 

 

11. Iron Maiden

Britska heavy metalova legenda, jedna z navplyvnejsich heavy metalovych kapiel vsetkych cias. Kapela vznikla v roku 1975, pricom prvy album vydali az 5 rokov po vzniku. Mojim oblubenym celenom je basgitarista Steve Harris. Najlepsim albumom je pre mna jednoznacne Somewhere in Time. Symbolom kapely je vsekym dobre znamy kostiivec Eddie.

 

 

 

 

10. The Animals

Animals je stara Blues-rockova klasika. Ak ju niekto z vas nepozna, piesten "The House Of The Rising Sun" bude zarucene poznat kazdy. Za pozornost stoji hlboky hlas spevaka Erica Burtona. Kapela ma zaujala vdaka svojmu osobitnemu stylu a nebola to klasicka odrhovacka 60tych rokov. Najlepsi song je podla mna "It´s my life". Kapela sa rozpadla v roku 1969 a znovu sa v 75tom obnovila len v inej zostave, no pre mna tato kapela skoncila prave v 69tom.

 


 

9. Black Sabbath

Toto netreba blizsie predstavovat. Zakladatelia stylu Heavy Metal, v povodnej zostave so svetoznamym spevakom Ozzym Osbourneom. Mne osobne bol ale sympatickejsi Ronnie James Dio , ktory nedavno zomrel. Moja oblubena skladba je "Heaven and Hell", no ich najznamejsie skladby su Paranoid a Iron Man. Tato kapela v mojom rebricku nesmie chybat. Najsympatickejsi clen je podla mojho nazoru gitarista Tommy Iommi a taktiez je to moj oblubeny clen kapely.

 


 

 

8. KISS

Glam Rockova klasika, pre mna najlepsia Glam Rockova kapela vobec. KISS taktiez netreba nikomu velmi predstavovat. Kapela vznikla v 70. rokoch a hra aktivne doteraz. Tato kapela si ma ziskala hlavne vdaka albumom "Destroyer" a "Unmasked". Kapelu som miloval uz ako dieta. Najlepsia skladba je podla mna "Easy as it seems", ale vobec cely album Unmasked je vyborny (hoci sa nanho obratila velka vlna kritiky). Inak asi najznamejsim a najuspesnejsim albumom je "Dynasty" so svojim najznamejsim hitom "I was made for loving you".

 

 

7. Simon and Garfunkel

Pravdepodobne najpopularnejsie spevacke duo z 60tych rokov. Pre mna je to najlepsia folk-rockova hudba vobec. Najlepsia skladba je podla mna  Scarborough Fair, inak najznamejsie su skladby Sound of Silence a Mrs. Robinson. Tuto hudbu odporucam kazdemu.

 

 

 

6. Nirvana

Hoci vydali len 3 studiove albumy, ich skladby su podla mna natolko perfektne, ze to az tak velmi nevadi. Nirvana je vlastne kapela ktora skoncila v tom najlepsom. Kto vie, akym smerom by sa ubrali, keby Kurt Cobain stale zil. Najlepsie skladby su samozrejme na albume Nevermind, za pozrnost stoji Lounge Act, Drain You a In Bloom. Inak je to ale kapela, ktora nema prakticky ziadnu skladbu, ktora by mi nesadla. Ale urcite je to aj tym, ze ich nemaju zrovna vela.

 

 

 

5. Pink Floyd

Sice nie som velkym fanusikom psychodelickeho rocku, ale Pink Floyd je vynimka. Nie kazda skladba mi sadne tak ako v pripade Beatles, ale ich najlepsie skladby su podla mna uplne niekde inde. Najlepsia skladba je nepochybne "Echoes", a inak album Dark Side of The Moon patri medzi najlepsie albumy vsetkych cias. Nema prakticky ziadnu slabinu. Celkove sa mi ale Floydi pacili len v 70tych rokoch, neskorsie albumy mi uz tak nesedia, hoci aj na tych sa najdu skladby, ktore si hocikedy rad vypocujem. Najsympatickejsim clenom je podla mna gitarista David Gilmour ktoreho povazujem za najlepsieho gitaristu vsetkych cias.

 

 

4. The Stone Roses

Jedna z najvplyvnejsich britskych kapiel vsetkych cias. Stone Roses vznikli v Manchestri v roku 1983. Spociatku hrali punk rock, velmi podobny styl ako Sex Pistols, neskor sa preorientovali na trocha jemnejsi zvuk, pripominajuci skorej kapely ako Beatles ci Byrds. V roku 1989 vydali svoj prvy album s nazvom The Stone Roses. Tento album bol nepochybne jednym z najlepsich albumov v 80. rokoch a nastartoval v Britanii celu britpopovu vlnu a ovplyvnil mnoho dnes slavnych interpretov (Radiohead, Oasis, Coldplay...). Najtvorivejsim clenom kapely bol John Squire, mimochodom jeden z najlepsich rockovych gitaristov vsetkych cias, no mojim oblubencom bol sympaticky lider a frontman kapely, Ian Brown. Kapela sa rozpadla v roku 1996 kvoli problemom s vydavatelstvom a kvoli mnohym nezhodam sa na nu casom zabudlo. V roku 2011 oznamili comeback a je dost mozne, ze sa dockame aj tretieho studioveho albumu. Najlepsi song je pre mna Made of Stone z prveho albumu.

 

 

 

 

3. The Beatles

Najznamejsia a najuspesnejsia kapela v historii popularnej hudby. Vznikla v roku 1960, hoci prvy koncert mali uz v roku 1957. Su povazovani za zakladatelov rockovej hudby a pre mna je to najlepsia kapela 60tych rokov. Moj oblubeny clen bol sympaticky  bubenik Ringo Starr a  najlepsi album je podla mojho nazoru "With The Beatles". Najlepsia skladba sa podla mna ale nachadza na poslednom nahranom albume, Abbay Road (nie je to Let it be, ale Abbey Road. Let it be bol sice vydany neskor, ale kapela ho nahrala este pred tym, ako nahrali Abbay Road), a nazov skladby je Because. Kapelu charakterizovali hlavne ucesy na styl "helma". V podstate by mohli byt aj na prvom mieste, ale predsa len, ich obdobie v casoch Sgt. Pepper mi moc nevonia, a pravda je tiez, ze ich piesne su zvacsa prilis kratke a rychlo sa obpocuvaju. Na druhu stranu, asi ziadna kapela nedisponuje takym mnozstvo kvalitnych piesni a hitov ako tato.

 

 

 

2. Metallica

Ak by sa s Metallicou stalo nieco podobne ako s Nirvanou po piatom studiovom albume, spominal by som na to ako na najlepsiu kapelu vsetkych cias. Metallica totiz v 80tych rokoch pre mna nema konkurenciu. Kazdy jeden album, pocnuc Kill em All a konciac And Justice For All, nemal chybu. Zaciatkom 90tych rokov vydali album Metallica kde sa nachadza najznamejsi hit "Nothing Else Matters", ktoru zarucene pozna kazdy. Tento album bol taktiez vynikajuci, hoci podla mna slabsi ako albumy z 80tych rokov, ale aj tak sa na nom nenasla slabsia skladba. Po tomto albume ale Metallica velmi skomercnela a zacali sa uberat inym smerom, a mne osobne sa nova era absolutne nepaci. Metallica pre mna skoncila po piatom albume. Toto je jediny dovod, preco nie je na prvom mieste. Mojim oblubenym clenom je sympaticky bubenik Lars Ulrich, ktoreho mnohi nemaju radi kvoli znamemu insidentu s Napsterom, ale mne osobne je to jedno. Taktiez som mal velmi rad uz mrtveho Cliffa Burtona, ktoreho povazujem za najlepsieho basistu vsetkych cias. Skladba "Anesthesia (Pulling Teeth)" je tomu dokazom, a taktiez nezabudnutelne solo v instrumentalnej skladbe Orion. Orion je najlepsia instrumentalna skladba aku som kedy pocul a zaroven je jednoznacne mojou oblubenou skladbou od Metallici. Celkove, vsetky instrumentalne skladby od starej dobrej Metallici boli perfektne. Ich najlepsi album je podla mna "And Justice For All" a teto album povazujem za najlepsi v historii rockovej a metalovej hudby vobec. Dnes uz je to zial kapela, ktora zije zo slavnej minulosti.

 

1. OASIS

Britpopom rebricek zacal, britpopom sa aj konci. Ano, Oasis je podla mna najlepsia kapela vsetkych cias. Mnohi tuto kapelu nemaju radi kvoli tomu, ze v istych veciach napodobuju Stone Roses ci Beatles, alebo aj kvoli ich arogentnemu vystupovaniu. Podla mna je to vsak kapela, ktora za cely cas svojho posobenia, hoci sa aj uberala inymi smermi, nikdy nestratila na kvalite, kazdy jeden album je dobry, kazda jedna pesnicka sa mi od nich paci, ci uz su to uplne zaciatky (Colour my life, Take me, See the sun), alebo neskorsia faza kapely (album Dig Out Your Soul). Oasis skratka vzdy hrali kvalitnu hudbu a vdaka za to patri najma Noelovi Gallagherovi, pre mnanajlepsiemu rockovemu skladatelovi vsetkych cias. Jeho brat, Liam Gallagher, zlozil takisto zopar kvalitnych piesni, no nebolo to az tak dobre, ako od Noela. Liam naopak mal nenapodobitelnu farbu hlasu a spolu tvorili perfektny team. Kapela sa rozpadla v roku 2009 kvoli ich nezhodam. Nie je iste, ci sa znovu daju dokopy, obaja sa vydali solo cestou. Ich najznamejsie skladby su Wonderwall a Dont Look Back in Anger, pre mna su vsak najlepsie skladby Fade in Out a Slide Away. Najlepsi album je podla mna "Be Here Now", hoci vsetky ich albumy boli vyborne.

 




Prístupov 11164
Kvalita článku
(62%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Hnisavec
[ 21.11.2012] (príspevkov 1)
Historia najkontroverznejších ľudí na se...
[ 20.11.2012] (príspevkov 53)
Sviečka v riťke
[ 20.11.2012] (príspevkov 0)
Najhnusnejší človek, akého som kedy vide...
[ 18.11.2012] (príspevkov 34)
TOP 10 najlepších futbalistov planéty
[ 18.11.2012] (príspevkov 7)
The Stone Roses
[ 20.10.2012] (príspevkov 5)
Moji najobľúbenejší hudobní interpreti
[ 25.8.2012] (príspevkov 44)
5 mojich najoblubenejsich postav v Mass ...
[ 13.7.2012] (príspevkov 3)
TOP 10 mojich najlepších akčných hier na...
[ 10.7.2012] (príspevkov 41)