blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG tonco247
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Tonco247



Je katolícka cirkev správna ?
pridal Tonco247 6.8. 2012 o 0:05



Poslednou dobou sa nám to rozšírilo ako víchor. Porovnania typu Ježiš – pápež a tak podobne, rôzne obrázky , odsudzujúce cirkev a td.

Nedalo mi to k tomu nespísať svoj vlastný názor.

 

 

Áno, mám len 15 , nič som nedosiahol, a mnoho som nezažil, napriek tomu si myslím že Cirkev ako ju poznáme je skôr  veľká  organizácia na ťažbu peňazí, než dobročinný spolok.

Nikdy vám neprišiel divný ten rozporuplný pohľad na kňaza, farára , prevážajuceho sa vo svojom novom Wolkswagene najnovšej značky, zatiaľ čo každú nedeľu v kostole sa nás , poslušné ovce snaží naučiť  rozdávať  peniaze chudým , odieť nahých , nakŕmiť hladných.

 

Nemal by nám predsa ísť svätý človek vzorom ? Zaujímalo by ma, koľko peňazí ide v skutočnosti na „dobročinné“ účely, opravu, svätostánku a tak podobne.

To je myslím prvá vec ktorá mi na týchto ľuďoch vadí. Kážu vodu a pijú víno, takto to myslím Boh nechce, prečo to tak potom je ?

 

 

Druhá vec sa predsudky  priam až fanatických kresťanov. Niekto celú omšu spína ruky k nebesám a v momente, keď výjde z kostola zanadáva na prvého človeka ktorého v kostole nevidel, prípadne sa bere s ostatnými ultra pobožnými  rozoberať  veci typu „prečo totka Róza nebola ma omši, prečo sa tento nepoklonil a tamten nehodil  aspoň 50 centov do zvončeka na opravu kostola.“

Poznám kopec ľudí, čo v boha neveria, majú vlastný názor na celú cirkev a predsa to nie sa chodiaci satani, hovädá , idioti a luhári ako ich  vyššie spomínané individuá opisujú. (bezohľadu na to že s nimi napríklad ani nikdy nehodili reč)

To je ale v poriadku, ďalšiu nedeľu ideme do kostola a Boh nám odpustí všetko ohováranie a kydanie hnoja na nekresťanov...

 

Na záver dodám: Som kresťan a nehanbím sa za to. Ale  naozaj na tom niečo bude. Zamyslite sa, urobte si vlastný názor. Ten môj je, že veriť sa má v Boha ale skôr z vlastného presvedčenia ako z drýstov skorumpovaných  „ľudí z cirkvi“.

 

 

Avšak nehádžem všetkých do jedného vreca, v každom tmavom stáde sa nájde svetlý ovca.

Dúfam, že som tým nikoho nepohoršil, tento článok neni útok na  skupiny ľudí ani na cirkev samotnú, skôr som len môj názor spísal na virtuálny papier.



Prístupov 8102
Kvalita článku
(100%) hlasov 8

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Je katolícka cirkev správna ?
[ 6.8.2012] (príspevkov 11)
Cesta - Blowout
[ 25.7.2012] (príspevkov 5)
Stalker a film ? Časť.2
[ 14.7.2012] (príspevkov 0)
Cesta - Skúška
[ 5.6.2012] (príspevkov 0)
Zbierka momentiek zo Zóny + Novinky
[ 2.6.2012] (príspevkov 8)
Cesta - Prvý krok vpred
[ 30.3.2012] (príspevkov 3)
Stalker a film? časť.1
[ 9.2.2012] (príspevkov 8)
Cesta - Nový začiatok
[ 6.2.2012] (príspevkov 3)
Cesta - Vitaj v Zóne
[ 5.2.2012] (príspevkov 15)
Cesta - Prológ
[ 4.2.2012] (príspevkov 6)